RSS 2.0

Sov gott Putte!

Idag så ringde jag veterinären för att Putte blivit gul i huden, han hade magrat och varken ätit eller druckit något som jag sett. Det blev en tid för att låta honom ta en resa till himlen.
 
så 15.15 var tiden och 15.30 så somnade han in. Min lilla älskling!
Du kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. 
Kommer ihåg när jag la ner tid på dig och dina 2 syskon samt din mor på katthemmet. för att ni skulle känna tillit för människor då ni var födda ute i naturen och inte haft närheten av människor. 
Jag fattade snabbt tycke för dig när jag första gången hörde dig spinna när jag tog i dig och då hade jag stått ut med MÅNGA klösmärken och rivsår.

Du kom hem till mig och blev en helt annan katt sedan. du var framme mer och mer och du älskade mig. 
När jag en dag kom hem med Elicia så var det du som låg och vaktade henne i hennes säng. Du lät henne bära på dig utan att gnälla. du kelade med henne och lekte. 
 
Du var en katt som verkligen var älskad här hemma. 
Elicia saknar dig massor och kommer nog alltid att göra. 
Du hann bara bli 7 år. 
Jag älskar dig min lilla Putte och du kommer alltid vara saknad. 
Men nu är du på ett bättre ställe och slipper lida.. 
 
Sov gott!!

Ridtur på vi ♥ Strängnäs-dagen

Vi gick ner till stan med fokus på djuraffären för att köpa torrfoder till Hoppis och Putte, just för att Putte blivit så mager. 
när vi gick förbi UgglansPark så såg Elicia att det stod en hästtransport där vi fortsatte gå bara för att komma dit vi skulle. 
Köpte royal canin sterilised till kissarna där hemma. 
 
När vi sedan var på väg neråt och gick igenom ugglans så visade de sig att de hade ponnyridning och Elicia som älskar att rida ska självklart få göra det när tillfälle finns :)
bilden blev ju inte den bästa men det är min mobil :P
 
 

Intervju med Anna Nilsson

  1. Berätta lite om vem du är, hur gammal och vart du bor!?
    Jag är en glad, positiv och väldigt ambitiös tjej på 28 år (29 om en månad men det räknas ju inte än..?  ) Jag bor i den vackra staden Jönköping med min sambo och vår katt Missy.

  2. Vad jobbar du med?
    Jag jobbar med marknad och administration på ett företag i butiksinredningsbranschen. Utöver det så driver jag ett antal egna projekt. Utför exempelvis diverse stylingtjänster på härliga människor, anordnar roliga event, skriver för två tidningar och jobbar med Modekampanj som stylist och marknadsansvarig.

  3. Hur kommer det sig att du valde just den jobbinriktningen?
    Jag hade ingen aning vad jag ville bli när jag var yngre. Jag var inne på mode men trodde inte riktigt att det fanns möjlighet att kunna jobba med det. Fick av en slump ett administrationsjobb på ett IT-företag och blev kvar ett bra tag. Sen när jag började blogga upptäckte jag att det finns väldigt mycket möjligheter här i världen. I en dröm fick jag visionen om att jag skulle bli stylist och kände att det är något som passar mig riktigt bra. Har också upptäckt att att event passar mig som handen i handsken, älskar att driva projekt och ett event är verkligen ett projekt som dessutom är oerhört kul.

  4. Modekampanj, vad är det?
    Modekampanj är ett modecommunity brukar vi säga. Det är en plats där precis alla som har intresse för mode kan samlas, diskutera, få inspiration, hitta nyheter inom modevärlden och mycket mer. Det passar också för dem som kanske bara vill lära sig lite mer eller är osäker på hur de ska matcha det nyinköpta plagget.

  5. Du bloggar, vad bloggar du om, och vad är adressen?
    När jag började blogga var tanken att blogga om accessoarer, alltså smycken, väskor, skor, skärp, hattar etc. Har alltid gillat just accessoarer för att det är ett enkelt sätt att uttrycka sig, skapa en unik stil och förvandla ett kanske annars tråkigt plagg till en spännande outfit. Dessutom kan man gå upp och ner i vikt och fortfarande använda accessoaren utan problem.
    Sen började jag blogga om styling i och med min stylistutbildning. Bloggar också mycket om entreprenörskap och mina projekt. Jag vill inspirera andra och jag hoppas det får folk att våga följa sina drömmar. Adressen är www.accessoeramera.nu. Jag bloggar även på blogg.modekampanj.com. Det handlar enbart om mode och styling.

  6. Vilken är din favoritaccessoar?
    Jag är lite kluven om jag är en sko eller väskmänniska. Ena stunden är jag helt frälst på väskor och andra stunden är det skor. Två grejer som kan säga väldigt mycket om dig och verkligen förvandla din outfit. Just nu är det nog ändå faktiskt skor, jag är förälskad i mina nya klackar från Missoni. De är grymt snygga och passar fint på fötterna (även om de inte är några promenadskor direkt..)

  7. Favorit outfit?
    Svår fråga! Jag älskar att kombinera olika stilar och ibland det kanske lite oväntade. Jag klär mig ofta efter humör. Ibland känner jag för något väldigt enkelt som en t-shirt och jeans med utstickande smycken, ibland är det en sexig kjol och skinnjacka och ibland är det en söt kjol ihop med en stickad tröja. Favoritoufiten just nu är nog den jag hade på Chic-galan. En kort spetsklänning i rosa ihop med en kavaj i en annan rosa nyans, ett vackert halsband, urläcker kuvertväska från Michael Kors och klackarna från Missoni.

  8. Bästa eventet du varit på och haft?
    Måste nog säga att det är bloggfesten som jag anordnade här i Jönköping förra året. Fick en idé om att jag ville ha en bloggfest, kontaktade en person som jag inte ens kände som kunde hjälpa mig och vips efter två månaders hårt slit så hade vi en väldigt lyckad fest med en fin gästlista och ett sponsorvärde på ca 400,000:-

  9. Svårt att hjälpa människor med stilar?
    Både ja och nej. Vissa människor är lätta. Man ser direkt vad de passar i och de har en kroppsform som är enkel att klä. Andra är svårare och kan ta lite längre tid men både jag och kunden har alltid blivit nöjd i slutändan. Har jobbat med underbara människor och det hjälper mycket. Mitt mål är att hjälpa folk att klä sig efter deras egna förutsättningar och det är väldigt uppskattat.

  10. Hur kontaktar man dig?
    Smidigast är via mail [email protected] eller [email protected]. Kan tillägga att jag alltid är intresserad av att skapa nya kontakter och hitta roliga samarbeten, stora som små!

  11. Favoritklädesaffärer?
    Svår fråga! Jag har nog ingen favorit egentligen. Gillar att blanda som olika stilar, dyrt vs billigt osv. Sen handlar jag mycket på nätet eftersom utbudet är större där. Jag gillar även att hitta små udda butiker när jag ute och reser. Det är kul att gynna småföretagare plus att man kan hitta unika plagg som inte många andra har.

  12. Syr du själv, gör smycken?
    Jag har sytt en del väskor och även gjort smycken. Var väldigt inne på det för några år sedan. Sålde även det i den webshop jag hade. Men sen kände jag att jag ville prioritera andra saker.

  13. Är det något annat du tycker att bloggläsarna behöver veta om dig?
    Jag tror ni har fått reda på det mesta som är värt att veta.  Sammanfattningsvis så är jag en glad och driven tjej som älskar att ha många bollar i luften och som alltid är öppen för nya möjligheter och samarbeten.

     


Helsingfors kryssningen

Onsdag:
Elicia vaknade halv 6, Monica gick upp halv 7 och jag runt 8. 
Elicia var ju så spänd att hon skulle få åka båten så det är klart att man vaknar tidigt, men hon hade iofs somnat väldigt tidigt dagen innan också. 
 
blev en morgonkaffe med Jonas, medans Monica och Elicia käkade frukost. 
sedan var det hem och fixa det sista innan de var dags att röra sig neråt till tågstationen för att vänta in bussen. 
Min lilla charmör och Monica ♥
Tog sin lilla tid innan bussen kom för det var vägarbete på i början av turen för bussen. 
När vi kom till terminalen så mötte vi upp älsklingen och checkade in!
 
Fick gå ombord på båten på en gång och plockade fram lite kläder och bytte om. 
Sedan blev det in på fun club för att ta en cola och bara se när vi lämnade stockholm för äventyr :)
Blev taxfreen efter det. 
Blev en massa bus i lekrummet och min söta systerdotter tog detta kort på mig och min älskade
blev middag på kvällen och sedan läggdags. Monica lämnade hytten och när hon kom tillbaka så hade Elicia somnat. 
 
Torsdag:
Frukost och sedan kom vi i hamn i Helsingfors. 
Elicias Pippibåt låg i hamnen 
 
Hamnen, bilden på båten är MS Gabriella som vi åkte med :)
Hamnen och stan 
massa byggnader och statyer.
samma här!
Tillbaka i hamnen
På stan gick vi runt och kollade lite i affärer. köpte 2 julklappar till Wilma och Tindra och även en till Elicia. Sedan strumpr till Elicia och en mössa då det blåste så mycket. och en nalle till Elicia. och ett glittrigt rosa nagellack :P Elicia har ju tjatat om det!!
 
Tillbaka på båten blev det ner i hytten och sedan lite lek i lekrummet
sedan blev det lunch och fika
och sedan lek igen
och eftersom vi var ensamma i lekrummet så fick vi ju leka med Elicia :) 
 
sedan så blev det lite dans på fun club och dricka och sedan träffa vi Ville Viking men Elicia var trött och började gråta när hon såg honom denna gång. 
Sedan sen middag och läggdags. 
Fredag: 
frukost och sedan se när vi anlände till Stockholm igen
 

Detta var lite annorlunda från tidigare gånger. när man kliver på båten så tar de ju oftast en gruppbild på resenärerna. Men denna gång så tog de även på ansiktena, så fanns det förstoringar och även som tidningsframsida. på onsdag kväll så togs det några kort av fotografen också. så Elicia och jag hamnade på ett kort tillsammans och Elicia på ett eget. 
Har jag en liten modell till dotter?? ♥
 
Vi hade det iaf awesome på kryssningen och det kommer göras om flera gånger!! Helt klart!!
 
 
 
 
 

blåa katten



vad tycker ni?
flera bilderna och uppdatering om vad vi gjort kommer ikväll:-)

bussen

sitter på bussen på väg till båten.


just på bilden så skriver hon brev till låtsas pappa ;)

Snart dags

nu sitter jag framför datorn och har gjort det sista innan det är dags att röra sig mot stan för att skicka iväg lite saker åt olika håll.. sedan är det dags att gå mot tågstationen och sätta sig på vikingline bussen för en resa till helsingfors :) 
 
ska möta upp älsklingen på terminalen också. :) 

Ett litet test

Är du tjej?
Får du över 30 är du tjej

Du:
[X] Du har fler än 10 nagellack?
[ ] Du har en parfym som kostade mer än 500 kr .
[X] Du har eller har haft lösnaglar.
[ ] Du har en bild på dig själv som bakrundsbild på datorn.
[X] Du har färgat håret.
[X] Du brukar säga "blonda"saker.
[X] Du har alltid din mobil med dig.
[ ] Du dansar vilt när du är ensam hemma.
[ ] Du går aldrig hemifrån utan att vara sminkad
Totalt: 5

Du älskar:
[ ] Glitter
[ ] Färgen rosa
[X] Shopping
[X] Dekorationer
[ ] Speglar
[ ] Skolan
[ ] Enhörningar
[X] Disneyfilmer
[X] Ljus
[X] Blommor
[ ] Mjukisdjur
Totalt: 5

Du shoppar på:
[ ] MQ
[ ] Pimkie
[ ] Victoria's Secret
[X] H&M
[ ] New Yorker
[X] Gina Tricot
[ ] NK
[ ] Top Gun
[ ] Taily Weijl
[ ] Bijou Birgiette
[ ] City Girl
[ ] Colosseum
[ ] Madonna
Totalt: 2

Du säger ofta:
[X] Whatever
[ ] Oh my god!
[X] Vet inte
[ ] Cutie
[ ] Hot
[X] Visst
[X] Säkert
[X] Ursäkta?
[ ] Fabulous
Totalt: 5

Du läser:
[ ] Frida
[ ] Cosmopolitan
[ ] Glamour
[ ] OKEJ
[ ] Elle
[ ] Teen Vouge
[ ] Bravo
[ ] YAM!
[ ] Wendy
[ ] Bravo Girl
[ ] Popcorn
[ ] Star Flash
Totalt: 0

Du älskar dessa filmer:
[ ] Elizabethtown
[ ] Girls Club
[x] Freaky Friday
[ ] The Notebook
[ ] A Walk To Remember
[ ] Sweet Home Alabalma
[ ] Where the heart is
[x] Just My Luck
[ ] John Tucker Must Die
[ ] Pledge this
[ ] Girls United
[ ] How To Lose A Guy In 10 Days
[ ] Mona Lisas Smile
[ ] My Girl
Totalt: 2

Du brukar kolla på:
[ ] Lost
[ ] America's Next Top Model
[ ] Project Runway
[ ] Desperate Housewives
[ ] The Simple Life
[ ] Men In Trees
[ ] 8th & Ocean
[ ] Grey's Anatomy
[ ] The O.C
[ ] Laguna Beach/The Hills
[ ] Nip/Tuck
[ ] Gilmore Girls
[ ] One Tree Hill
[ ] Heroes
Totalt: 0

Gillar:
[ ] Paris Hilton
[ ] Jessica Simpson
[ ] Mariah Carey
[x] J-Lo
[ ] Britney Spears
[ ] Beyonce Knowles
[ ] Christina Aguilera
[x] Hilary duff
[x] Lindsay Lohan
[ ] Gwen Stefani
Totalt: 3
 
sammanlagt blev det 22 kryss och jag är alltså ingen tjej???

shopping

stayup- strumpbyxor (till mig) tights (till Elicia) och den lilla väskan köpte Elicia med sina pengar :) 
10 vykort (1 gavs bort under dagen då det var till Mange då han fyller år imorn, den 21)
2 presentpappersrullar, 1 ram och nagelfilar. 
Jag kan inte påstå att jag har gjort några dåliga köp idag :) 

Eskilstuna

idag tog jag och Elicia med oss Monica och drog till Eskilstuna för att kolla lite och handla lite.
vad jag handlat får ni reda på sen.
vi träffade Malin (Elicias kusin) och sedan tog vi en promenad till Mange och Cicci på en fika. och samtidigt träffa Leah som jag skrev igår.
Leah kände dock inte igen mig men myste lite med henne iaf. :-)

nu sitter vi på tåget hem.



torsdag

vaknade kl 9 idag och insåg att alarmet på mobilen inte ens hade plingat. SKIT!!
nåja, ringde dagis och sa att Elicia fick vara hemma och mysa idag istället. 
men när jag berättade det för Elicia blev hon jättesur. Nåja, vara hemma och mysa med låtsas pappa och mamma kanske inte är så dumt ändå när låtsas pappa ändå ska åka hem idag!
blev lite tv och mys och sedan en sväng till Jonas innan det var dags för oss att gå ner till tåget. 
Där blev det en french hotdog för oss allihop och dricka. 
vinka av älsklingen och sedan knalla hemåt igen. 
 
var hemma ett tag och sedan så ringde Jonas och vi gick dit.. blev en myskväll där med pizza och film. 
samt att jag har haft tvättstugan från 19. :) 
 
imorn blir det en resa till Etuna med Elicia och Monica och vi ska kolla runt lite och sedan fika hos Mange och våran gamla katt Leah. ska blir lite kul och se om hon känner igen mig. det är ändå 1 år och 9 månader sedan som hon flyttade härifrån pågrund av att hon inte trivdes med Elicia. 
 
en GAMMAL bild på Leah :)
 
 

Igår och idag

igår så ringde Jonas och frågade om vi ville hänga på en lååååång promenad ut till ÖB. så vi klädde oss och vi gick härifrån 9.45. Elicia fick låna sittvagnen och Tindra och Wilma satt i dubbelvagnen.. på vägen så bytte vi destination och det blev karlsson och elgiganten istället :) kl 11.25 var vi framme där och vi gick och kollade lite. Jonas skulle handla och vi följde med bara för att.. :) vi var väl hemma vid 14.30 typ eller något sådant.. en härlig promenad.. typ, kanske lite ont i fötterna... 
idag så gick vi över till Jonas och drack kaffe och snackade lite.. när det var dags att hämta Tindra och Wilma så gick jag, Elicia och Monica dit och hämtade dom för Jonas kunde inte. Men det gick galant behövde inte ens visa leg för att hämta dom :) vid 17 tiden ringde dom från Mälarsjukhuset och sa att en tid för logopeden skulle komma.. öhm, det var i november som vi skickade in en sådan grej om att hon behövde träffa en sådan.. men aja, 10 månader senare så ska vi tydligen dit.. hur fan tänkte dom då? Elicia pratar ju ganska rent nu och vissa ord förstår jag att hon inte kan säga.. men jag ska fan plugga in nationalencyklopedin och det ska vara det första ord hon säger till dom där så får vi se vad dom säger då? ;) PUCKON!!!


Lötbadet :)

idag blev det en myslördag tillsammans med Rasmus och Emelie :) 
dom kom och hämtade oss och sedan så åkte vi ut till lötbadet.. Rasmus, Emelie och Elicia badade. Tobbe kände på vattnet och jag stod för fotningen :P 
 
insomning på max när jag fotade kyrkan :)
 
Vi hade det jättekul :) 

skogspromenad

vi gick spåret och det blev lite bilder :) 

härliga september

måste ju säga att jag gillar vädret skarpt.
imorn om det är fint väder så kommer jag gå ut i skogen på egen hand om inte älskling följer med och gör mig sällskap förståss.. ska ut och fota lite och vad vore bättre än en modell framför kameran. 
 
annars får jag väl försöka få med mig Monica kanske om hon inte jobbar :) 
 
Får se vad som händer och om jag blir själv eller om någon följer med helt enkelt!!
 
har lekt med en bild från första baddagen i sommar :)
 

3 månader. :)

igår var det 3 månader sedan jag och min älskling blev tillsammans.

älskar dig så grymt mycket <3




god godissort

kola med chokladfyllning! :-)



2 bilder fixade på picsart i mobilen

min lilla sessa
Älskar dig ♥

Fotbolls SM i Etuna

Första bilden för dagen från busshållplatsen i Strängnäs :)
 
Bussresan från strängnäs till Etuna gick galant förutom att busschauffören missade vart vi skulle av, men det löste sig. jag sa åt fanskapet att stanna ;) 
 
mötte upp älsklingens lag och det blev många bra bilder på fotbollen idag.. 
kommer inte lägga upp alla men många är det iaf :) 
 
Älsklingen spelar i Täby så att ni vet det.. 
 
Första matchen slutade 3-0 mellan Täby och Kungsbacka :) 
Täby IF :)
Jockes inkast
Pontus.. Gillade den minen :P
Min älskade fick vara målvakt under hela dagen :)

Mellan Matcherna
Jocke och Pontus
Elicia
Martin (Blomman)
Pontus
Jocke, Elicia och Blomman
Jag :)
Elicia försöker fånga bollen av Pontus och Blomman
Älskling ♥
Älskling och Elicia ♥
Charmtrollet 
Andra matchen slutade 2-3 mellan Täby och AIK. :(
 
Elicia hejjade främst på Tobbe, Pontus och Jocke. Men hon hade en förkärlek till Pontus hela dagen :P

Jag och Elicia åkte hem med bussen och älsklingen stannade kvar med laget då de har match imorn med. 
Väl hemma gick jag och Elicia över till Jonas och Johanna för lek och kaffe och massa snack såklart. 
 
När vi kommit hem helt blev det inte mycket bråk utan Elicia somnade ovaggad och jag tror att det är mycket för att hon busat så enormt mycket idag. 
Nu ska jag slänga mig i sängen för att sova :) 
Godnatt folket!!

Fotboll

Idag är det dags att åka och se när min Älskling spelar fotbolls sm :) 
 
ska bli kul faktiskt... och kameran åker med såklart ;) 
 
så nu ska vi snart gå mot bussen så jag kommer att lägga in bilder ikväll :)
 
och så säger jag såklart Lycka till, till Täby IF och resten av lagen som är med och spelar! 
 
HEJJA!!!
 
Snygga killen på plan.. Första helgen vi träffades <3

PhotoScape

Hittade ett gratis program på internet som jag laddade ner för att fixa om lite på bilderna. 
Jag är helt ny med detta program men här är de bilderna jag fixat iaf
 
 
Så vad tycks?? 

Stolt mamma

måste ju även nämna detta på bloggen.

Elicia är ju bara för duktig. Nu kan hon skriva sitt namn helt själv..
ibland glömmer hon i:et mellan C och A men det kan man ju påminna henne om :)

Min stora tjej!!!

Bus, natur och bullar

lämnade Elicia på dagis imorse och sedan gick jag hem.. eftersom jag nu är arbetslös igen så kommer jag ha mer tid till att fotografera, för att söka jobb kan jag ju inte göra 24 timmar om dygnet ;) 
 
väl hemma så blev det dator en stund med att spela lite och fixa lite saker på arbetsförmedlingens hemsida och sedan även svara på lite på obesvarade inlägg på denna sida:
 
 
 
kl 13 ringde jag lönekontoret och efter det tog jag med kameran och gick mot dagis.. :)
tog denna påväg mot vasavallen. skulle dit och plocka upp Älsklingen på vägen. Han hade varit och kört lite fotboll.
långbergs skogen
min söta unge!! 
Kramkalas
Sötis
domkyrkan
älsklingens och min skugga ;)
massa bus på gräsmattan
några bär.
 
vi var hos Jonas och Johanna en stund och då tog jag kort på Wilma och Tindra
Wilma
Tindra
 

Bullbak på kvällen :)
 
 
 
Påsen i mitten är med strösocker på annars pärlsocker :)

muffinsbak :)

denna gång blev det både äppelmuffins och chokladmuffins :)