RSS 2.0

Kan inte hålla mig längre!

Okej. För några inlägg sedan skrev jag att de händer en del grejer.
Fick en kommentar att från en Maria där hon skrev "jag tror du är gravid"
Men gör dig så besviken nu för jag är absolut inte gravid. Jag har mens precis som vilken ogravid kvinna som helst.

Nu kommer jag till delen som jag hållit på så längre.

Idag fick vi nycklarna till våran 3:a som Fredriks föräldrar var med och tog lånet på. Vi behövde verkligen en 3:a så att Elicia får ett eget rum. För som vi bott under 1 år funkade liksom inte. Hon har bott i vardagsrummet och sovit på soffan. Tur att soffan ändå är bekväm att sova på.

Men nu kommer hon ha ett eget rum där hon kan leka med sina kompisar när de kommer.

SUPER!!


Första bilderna från lägenheten

Dessa fyra bilder är från det rum som Elicia ska ha sedan. 
 
 

Nu kommer bilderna från mitt och Fredriks sovrum som de såg ut när vi kollade första dagen vi fått nycklarna.
 

Här kommer bilder från hallarna.
 

Badrummet (var det rum samt balkongen som såg bäst ut och slipper renoveras)
 

Vardagsrummet och balkongen kommer nu
 


Nu kommer köket
 
 
 
 
Så.. 2 st sovrum (vårt och Elicias) renoveras. Sedan kommer hela lägenheten få nu färg. Elicias rum nytt golv och nytt golv i hallen.
Köket målar vi om och sedan kommer vi så småningom höja diskbänken till rätt höjd! 

3 år sedan

För tre år sedan den här tiden satt jag hemma och tröstade en liten Elicia som blivit av med sin katt Putte. Hennes bästa vän som avlivades pga sjukdom. Minns den här dagen så väl. Han hade blivit gul i huden och det fanns inget att göra förutom att avliva honom. Jag hade inte råd med något annat.

Du är saknad fortfarande lilla prinsen.

Från att ha varit förvildad till att vara en harmlös kisse. Du lät dig bäras, köras runt i dockvagn och mysa med Elicia. Du blev hennes katt. Jag är så glad för de åren du fanns hos oss. ❤


Godmorgon vackra värld

När jag och Elicia gick mot fritids så började de regna. Inte så farligt men lite blöt blev man ju.

Himlen bjöd på vacker himmel pga soluppgången och regnet som visade oss en regnbåge.

Otroligt vackert en höstdag!


Kalas och sötnos

Idag så gick jag och Elicia hem till Fredriks kusin Sara som fyller 20.
Fredrik kunde själv inte följa med då han skulle förbereda för premiären av arsenik och gamla spetsar en teaterfars som han har rollen som polis i.

Elicia och jag köpte en tavla med en kattunge och en hundvalp på. Och en bukett rosor åt henne.

Vi åt paj och åt tårta där.
Här kommer några bilder på hennes söta kattunge!

 
 
Grattis Sara!
 

Godmorgon

Just nu sitter jag på bussen.
Glömde matlåda, solbrillor, boken jag läser. Ja jag kan säga att jag har glömt det mesta hemma


Lång dag

Det har varit en lång dag. Många saker att göra och ny aktivitet för Elicia.

Morgonen börjar med att jag försover mig en kvart. Dock gör det inget. Var bara att klä på sig och få upp Elicia och dra iväg till fritids. Hon cyklar ju och det är ju lite smidigare då det går fortare.
När jag lämnat henne går jag hem och fixar matlåda samt äter frukost och går till bussen.

Första lektionen på måndagar är engelska och den lektionen gick bra. Sen är de fika och sedan svenska. Fick nya uppgifter som ska göras tills nästa vecka respektive veckan efter. Nyhetsartikel ska skrivas och första kapitlet för en bok. Samt göra en grund till ett muntligt framträdande om svensk språk historia.
Efter den lektionen som blev väldigt kort så valde jag att åka hem. Så hoppade över matten idag. För det första var jag trött och för det andra så är jag förkyld men väljer att gå till skolan ändå. Borde kanske ta de lugnt och stanna hemma tills jag mår bra. Men vill ju inte missa saker på lektionerna.

När jag kommit hem började jag med svenska uppgiften lite smått och sedan tog jag en powernap.
Efter middagen åkte vi in till Nyköping för idag så startade teater gruppen för Elicia. Teaterträdet av ung kraft. Under tiden Elicia var där så tog jag och Fredrik en promenad runt slottet och dammen.

Så här glad är det glada flickebarnet nu på kvällen. Snart dags för sängen.


♣ Sju dagar kvar att leva

Titel: Sju dagar kvar att leva - En berättelse om brott och dödsstaff
Författare: Carina Bergfeldt
 
Baksidans text:
Där sitter han till slut, på andra sidan av ett skottsäkert glas. Fyrtioettåringen hon flugit över Atlanten för att träffa. Mannen som snart ska dö. Han lyfter telefonluren och presenterar sig.
När den prisbelönta reportern och kolumnisten Carina Bergfeldt möter Vaughn Ross återstår en vecka av hans liv. Han är dömd till döden i Texas, den amerikanska delstat som avrättar flest fångar. I tio år, nio månader och tip dagar har Vaughn Ross väntat på att dö, för att sona de mord han dömdes för 2002.
Samtalet blir starten på en vecka i Texas som involverar en pastor, en fängelsedirektör, en kvinna som älskar en mördare, en familj som vill ha hämnd och en polis som avgett ett löfte som infrias först när giftet injiceras.
Men allt börjar med mannen som har sju dagar kvar att leva.
 
Betyg: 5/5 
 
Mina egna ord: Boken är hur bra som helst. Du får följa lite olika människor som Carina har träffat under veckan i Texas. Man får en tankeställare om det är rätt med dödsstaff eller om det faktiskt bara räcker med fängelse i ett antal år och rehabilitering för att komma ut i det fria igen. 
Den är spännande och man blir lite nyfiken för varje person hon träffar. 
Denna bok är grunden till mitt fördjupningsarbete jag ska göra senare under terminen. 
 
 

♣ Fadersmord

Titel: Fadersmord
Författare: Carina Bergfeldt
 
Baksidans text:
Han har gjort hennes liv till ett helvete. Nu planerar hon, med minutiös noggrannhet, att straffa honom på värsta tänkbara sätt. Med teveseriemördaren Dexter Morgan som förebild sitter kvinnan i Skövde och planerar det ultimata mordet. Hon dokumenterar allt i den skrivbok som, sitt makabra innehåll till trots, är smyckad med bilder på färgglada muffins. För att aldrig tappa fokus sitter en lapp på kylskåpet där planen står : FADERSMORD.
Samtidigt som fadersmordet planerad hittas en kvinna fastfrusen i Simsjön. Hos Skövdepolisen arbetar kriminalinspektör Anna Eiler med fallet medan lokaltidningsreportrarna Julia Almliden och Ing-Marie Andersson driver egna brottsutredningar. Alla tre har sina personliga anledningar till att vilja lösa dödsfallet, för i den lilla staden har alla på ett eller annat sätt en relation till varandra - relationer som den här vintern sätts på hårda prov. Och kanske bär en av dem på den mörkaste hemligeheten av alla...
 
Betyg: 5/5
 
Mina egna ord: Anledningen från början att jag ville läsa denna bok är för att Carina Bergfeldt är en grym journalist och duktig på att skriva. Jag fastnade direkt i boken och har läst en annan bok som hon skrivit också. Kommer som boktips efter denna. 
 
Carina - Du är en förebild för många det är jag så säker på. Speciellt de som vill bli journalister och/eller författare. 
Fortsätt att skriva böcker för du är riktigt duktig på det. 
 
 

♣ Hjärtat får inga rynkor

Titel: Hjärtat får inga rynkor
Författare: Mark Levengood
 
Baksidans text:
I Hjärtat får inga rynkor vecklas Mark Levengoods universum ut, en värld där kinesiska Elvisimitatörer skimrar i kapp med Danmarks drottning, där Körskolläraren som gud glömde samsas med Jesus i Orlando (som Gud helst skulle vilja glömma). Här möter vi nya vårar som blommar i krematoriets park och grannens otäta hund. Hjärtat får inga rynkor lär oss varför det är vådligt att tolka folk i form av blombuketter samt faran av att stå på huvudet om man inte bär trosor. 
 
Det är inte svårt att förstå varför Mark Levengood är så älskad. Denna bok är inte en genväg endast till hand hjärta utan till varje människa som i grund och botten tycker livet är rätt fantastiskt. 
 
Betyg: 5/5
 
Mina egna ord: När jag läste denna så skrattade jag mycket. Var en riktigt rolig bok och den var helt fantastisk. Läs den om ni inte har gjort det och skratta. Läste inte ut denna så snabbt ute läste ett kapitel lite då och då. Mer för att jag inte var inne i en läs period. 
 
 

♣ Skumtimmen

Titel: Skumtimmen
Författare: Johan Theorin
 
Baksidans text: 
En dimmig sensommardag i början av sjuttiotalet försvinner en liten pojke på norra Öland utan några som helst spår. I dagar och veckor letar familjen, polisen och frivilliga efter honom. 
Mer än tjugo år senare får pojkens mor Julia ett oväntat samtal från sin far, sjökaptenen Gerlof Davidsson. Han har fått ett brev utan avsändare med posten. Brevet innehåller en liten pojkes sandal.
Julia återvänder motvilligt till barndomens ö och sin åldrige far. Först nu får hon höra talas om en mytomspunnen ölänning, Nils Kant, som en gång satte skräck i en hel bygd. Han är död och begraven sedan länge, långt innan Julias pojke försvann. 
Ändå finns det de som har sett Nils Kant. Han sägs ibland vandra på det öländska alvaret i skymningen. I skumtimmen. 
 
Betyg: 5/5
 
Mina egna ord: Boken var väldigt bra och lästes ut på en ca 4 dagar. Jag fastnade och när jag var i skolan dagen innan jag läste ut den så gav våran svenskalärare oss en bok som vi ska läsa ut och kunna diskutera om på lektionen 2 veckor senare. 
Boken var både spännande och gav en kalla kårar. Du kommer bli förvånad om du läser den. 
  
 
 

♣ Nattfåk

Titel: Nattfåk
Författare: Johan Theorin
 
Baksidans text: 
När den kraftiga storm som kallas fåken drar in över Öland gör man bäst i att hålla sig hemma. Fåken som kommer med is, snö och dimma och som drar med sig allt i sin väg. I Johan Theorins nya bok har det blivit vinter på ön. Familjen Westin har nyligen flyttat dit från Stockholm, till en stor gammal ödegård som de tänker renovera. Snart får de höra en del ruskiga sägner om stället. Sådant som naturligtvis bara är skrock och vidskepelse eller?
Det sägs att Åluddens gård är byggd av virke från ett skepp som förlist i havet utanför, vilket enligt folktron inte är särskilt lyckosamt. Och av de båda fyrarna som reser sig som tvillingtorn där ute i vattnet lyser bara det ena. Också kring detta finns det en legend. Men framför allt sägs det att det gamla fyrmästarbostället en gång om året på natten till julafton får besök av alla dem som levt på gården, men som nu är döda.
Nu är Joakim och Elin Westin knappast av den vidskepliga sorten. De är tvärtom moderna människor som har valt att flytta till ön för att de har tröttnat på det hektiska storstadslivet och för att barnen ska få växa upp med naturen runt knuten. När de är färdiga med den omsorgsfulla upprustningen av gården funderar de på att starta någon form av verksamhet där, ett sommarkafé eller kanske bed-and-breakfast.
Men familjen Westin är inte de enda nykomlingarna på norra delen av ön denna vinter. Polisstationen i Marnäs, som har varit stängd i flera år, ska återinvigas och få sin egen närpolis: den nyexaminerade Tilda Davidsson. Hon har sina rötter i trakten och passar på att bekanta sig med sin enda levande öländska släkting, den åldrade sjökaptenen Gerlof Davidsson (som vi känner igen från Skumtimmen). Som vanligt har Gerlof en hel del att berätta.
På gården vid Åludden får drömmarna snart ge vika för katastrofen. En dag hittas Elin död i vattnet. Hon har lämnat barnen på daghemmet i byn, ensam vandrat hemåt längs kusten och, som det verkar, halkat och fallit från den gamla piren ut mot fyrarna. Hela Joakims tillvaro slås i spillror, och ändå fortsätter han frenetiskt med renoveringen av huset, kanske i ett försök att hålla kvar sin hustru. Till barnen, som är för små för att själva förstå vad som har hänt, säger han bara att Elin har rest bort. Men dottern Livia är övertygad om att hennes mamma kommer tillbaka. Åtminstone för att fira jul.
 
 
Betyg: 5/5
 
Mina egna ord: Denna bok är egentligen nr två men jag läste inte dessa i rätt ordning. Men handlingarna har inget med varandra att göra för att förstå innebörden iallafall. Boken var spännande. Värd att läsa om du gillar deckare och vill ha något att bita i. 
 
 

♣ Sankta Psyko

Titel: Sankta Psyko
Författare: Johan Theorin
 
Baksidans text:
Johan Theorins romaner med Öland som fond har satt stora avtryck i svensk spänningslitteratur. Nu byter han tillfälligt spelplats och från ett vindpinat alvar tar han oss med till en mellanstor stad någonstans på västkusten.Dit anländer Jan Hauger för att söka tjänst som förskolepedagog. Men Gläntan är inte riktigt som andra förskolor. Det ligger på andra sidan muren till Sankta Patricia – med öknamnet Sankta Psyko – ett säkerhetsklassat sjukhus där psykiskt störda våldsbrottslingar vårdas. Gläntan är Sankta Patricias egen förskola, där patienternas barn vistas för att under noggrann övervakning få träffa sina föräldrar. En av Jans uppgifter blir att eskortera barnen genom de underjordiska gångarna som förbinder förskolan med besöksrummet på kliniken.Jan är en duktig pedagog, men han har också hemligheter. Han har inte avslöjat för någon vad som egentligen hände nio år tidigare, när lille William försvann från den förskola där han då arbetade. Han har inte heller berättat varför han var så angelägen om att få tjänsten på Sankta Patricia: att det har att göra med att Alice Rami, den egensinniga sångerskan som han varit besatt av sedan tonåren, är patient på sjukhuset . Är något av dagisbarnen hennes? Jan är förbjuden att fråga, men lockelsen att hitta en väg in till de slutna avdelningarna och möta Alice igen växer.En natt när barnen sover djupt hämtar Jan nyckeln till källardörren, låser upp och börjar gå nedför trappan som leder in till Sankta Patricia.Med Sankta Psyko har Johan Theorin åstadkommit en psykologisk rysare i toppklass.
 
Betyg: 5/5
 
Mina egna ord: Jag hade inte läst någon av hans böcker innan, men började med denna iallafall. Och jag fastnade för den så kommer fler boktips efter denna med samma författare. Den var både spännande och lite läskig på sina håll. Men helt klart värd att läsas. 
 
Jag är duktig på att läsa igenom böcker men värdelös när det kommer att skriva in dessa här! Ni får ha överseende med det.
 
 

Älskar hösten

Nu är äntligen hösten här. Varma dagar och kalla kvällar och mornar. Idag när jag lämnat Elicia så tog jag 2 bilder på vägen hem. Här kommer dom.


Uppgiften i svenska startar nu

Ja det är ju så att går man svenska 3 så ska man tydligen läsa en bok.
Här är den så nu är de bara att börja.
Är den bra är den utläst typ imorgon kväll. 😂😂


Älskade lilla hare

Nästan varje morgon så ser jag och Elicia denna på väg till skolan. Oftast bredvid bilen som på bilden. Annars sitter den i närheten av parkeringen och äter.

Nu sitter jag vid busshållplatsen och väntar på bussen till skolan. Har sjukt ont i ryggen. Tror jag legat galet i natt. Men det vore ju inte första gången som jag gjort de i så fall.


Länge sedan!

Detta hittade jag nu när jag gick igenom lite papper. Eller ja, jag hittade dom igår kväll.

Detta är ju gjort för väldigt länge sedan. Rama in kanske?!


Händer lite grejer här

Jag kan ju inte berätta allt ännu. Men det är en del som händer här. Aktiviteter hit och dit som kör för Elicia, teater för älsklingen och sedan jobb och skola den andra tiden.

Vi kommer iallafall i skolan att göra en egen fördjupning senare under terminen och jag har redan valt vad jag ska fördjupa mig i. Kommer bli ett inlägg i fakta om allt möjligt om de sedan.

Har varit galet sugen på choklad i några dagar så idag köpte Fredrik de när han var och handlade


Cirkus Brazil Jack

Behöver jag ens säga mer än att det var en bra show och inga djur som lider.
Det är mycket snack om hur cirkusar tar hand om sina djur. I denna cirkus har de bara hästar och hundar och djuren mådde bra och hade roligt.

 

Det var första gången Elicia var på cirkus och hon tyckte det roligaste var clownerna, hästen och hundarna.
Det som var häftigast var hon som höll på med akrobatik i luften. Hon cyklade runt i ett hjul samtidigt som hennes partner höll upp hela grejen i luften med axlarna och självklart en vajer.


Söt tjej lämnad på fritids.