RSS 2.0

Jogersö 2,5 km

Elicia var med kompisar så jag och Fredrik tog med oss Tiger och åkte till Jogersö där vi tog spåret på 2,5km. Skön dag, såg att myrorna vaknat och höll på med stacken. Annars så var det inte så mycket vårtecken där faktiskt. Men samtidigt så gick vi inte så sakta heller.




Brunch 😋

Kaffe och 2 smörgåsar med tomat, örtkrydda och färsk oregano på. Så himla gott!



Nävsjön

Det var så fint väder så jag tyckte vi kunde ta med Tiger och åka någonstans. Först handlade vi lite att ta med att äta och sedan åkte vi till Nävsjön. Vi såg lite vårtecken bland annat tranor och videung, eller videkissar som de också kallas. När vi var där vid Nävsjön så försvann solen och de blåste kallt så vi gick ingen längre sträcka. Gick till ett ställe satte oss och åt innan vi gick tillbaka till bilen och åkte hem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bild nr 4 och 6 är på tranor. Men har inte tillräcklig zoom för att kunna se dom så bra. 
Så ska så småningom köpa mig ett bättre objektiv :)

Lördagsnöje

Ibland när man pratar med Tiger så vill han inte riktigt kolla på en. Utan han kollar men lyfter inte huvudet. 😂😂

Elicia kom ut ur sitt rum och visade att hon lyckats göra 2 flätor + sminkat sig och frågar vad vi tycker. 😍
Super duktig. 


Fredag=tacos

Ja, naturligtvis. Men denna gång blev de halloumi tacos. Var väldigt speciellt men gott!
😋 




Josefin Nilsson

Det har väl inte undgått någon det här med Brinn för Josefin?
Jag har sett dokumentären och även om det jag varit med om vid misshandel är så illa som för henne så har jag befunnit mig i denna sits när jag var yngre. Misshandel, inlåst i klädkammare, sparkad när jag legat på golvet, slagen, men pappa hjälpte mig bort från detta. Denna kvinnomisshandel måste få ett stopp!!

Denna fina kvinna som var en del av Ainbusk, var verkligen begåvad. Låten älska mig ligger nu på plats 3 och är påväg uppåt på virala listan i Sverige på Spotify.
Inte alls konstigt enligt mig. 



Fika på Kumlins

Sitter här och väntar på att Elicia ska komma in med Fredrik till Nyköping. Måndag ochdaga för teater med Småfolket.



Vårtecken

Nu har påskliljornas gröna blad och stjälkar börjat komma upp i rabatterna vid busshållplatsen. Äntligen!



Tvätta, tvätta och åter tvätta

Ja, lika bra att passa på att tvätta när de finns tid. I helgen har vi lyckats tvätta 6 maskiner. Oftast så blir det 3 maskiner men har låtit hult ätten som gardiner, dukar samt en del sängkläder ligga tills vidare. Inte lika viktigt att tvätta julsakerna eftersom de inte ska upp förrän i december igen. Sängkläder finns de så mycket av här så det tvättas endast när de börjar sina. Elicia är nämligen väldigt duktig på att använda kläder så 2/4 av kläderna är hennes när vi tvättar.



Nom, nom, nom

Ben är ju alltid mumsigt, men att tagga ner och låta det vara en stund var svårt. Men jag lyckades få honom att lugna ner sig lite grann.




Godmorgon

Tvätta ska göras idag och första maskinerna är redan igång.
Tiger har varit ute på morgonpromenaden och Elicia sitter nu och äter frukost med en Tiger som verkar väldigt sugen på hennes mackor. 😊 



Vovve vakt i 3 veckor

Idag var en bra dag på praktiken.
Hade en del att göra. När jag åkte hem var det rätt skönt med fredag. 
Väl hemma så diska jag en del, städade en del och sedan kom Tiger som vi ska vara hundvakt åt i ca 3 veckor. Ska bli mysigt med en trött hund i några veckor 😂😂



Rocka sockorna

Ja, det gör både jag och Elicia idag.
Viktigt att visa att olika är bra och lika mycket värda. 


Bilden är sen imorse. 👍

Smärta från helvetet

Idag har jag efter praktiken haft så sjukt ont i nacke och axlar. Men när jag väl kom hem så tog jag min värmekudde och la över axlarna vilket hjälpte en del.

Nu på kvällen bad jag Fredrik massera mig för imorgon är det praktik med data arbete som väntar så nacken kommer nog vara ond i morgon med. 



Denna väntan på proverna

Vi har fått tid den 8 april kl 11 på kvinnohälsan för att träffa läkare och få reda på resultat och vad som händer sen. 
Men egentligen funkar inte den tiden för någon av oss men då det är svårt att få tid med läkare så får det funka iallafall. Jag pluggar ju och Fredrik jobbar förmiddag den veckan. 
 
Vi är iallafall igång för att ta reda på vad som inte stämmer. Även om väntan kan vara lång så har vi ju faktiskt väntat och försökt bli gravida i 3 år nästan. 3 år det är rätt lång tid. 
 
 

Gästbloggare Ewa

Hejsan!
Ewa heter jag. Jag är snart 34 år och tänkte berätta lite om min kroniska sjukdom.. O vad passar då bättre än att göra de i Mars.. varför kanske du tänker nu.. men ja ska berätta..
Mars är nämligen den gula månaden. Månaden då vi lyfter våran gula fackla o gemensamt hjälps åt att sprida kunskap om Våran Kroniska sjukdom..
Nämligen Endometrios.
Visste ni att de är över 170miljoner drabbade livmoderbärare världen över.. 1 av 10 livmoderbärare har sjukdomen.. O även barn kan visa symtom på smärta, redan Innan Mensdebuten.
I utlandet finns de specialsjukhus för barn med Endometrios.
 
Min resa började för över 20 år sedan..
Jag fick eskalerande menssmärta o blödde massor.
I årskurs 7 började jag sedan åka in till akuten, varje månad pga mina smärtor. Låg ofta hemma kvidande i fosterställning o panikgrät ner i en kudde.
Mamma fick åka hem från jobbet så många gånger för att åka med mig till akuten. Åkte även sjuktaxi och ambulans vid några tillfällen..
Redan här, när jag var runt 13 år, sa läkarna ibland saker som att "mens gör inte ont" "Man skulle kunna tro att du är ute efter morfin"..
Detta in o ut åkande på akuten fortsatte för mig under en period på 7 år. I 7 år åkte jag in o ut på akuten med smärtor som läkarna sa satt i mitt huvud..
O jag trodde de till slut..
Allt vände 2005.. när jag med helt sjuka smärtor åkte in akut med en vän som sällskap. Hon stannade med mig under hela tiden..blev hänvisad till en brits, sen lämnad ensam med min vän. Jag låg o skakade av smärta o tårarna rann. En läkare, som kom att bli min hjälte, kom ut från sitt rum.. tittade in i båset där jag låg, gick vidare till sköterskorna o frågade fall jag hade fått någon lindring. Dom svarade honom med att "nej självklart inte hon är inte undersökt".. han blev irriterad o ordinerade en injektion med morfin.
En sköterska kom o gav mig en spruta i låret, utan att säga ett ord. Efter en stund kom läkaren tillbaka, kollade till mig o gick raka vägen till sköterskorna igen, frågade fall dom inte hade gett mig något än, o sköterskan blev sur, "jo hon fick en spruta".. kort svar från läkaren blev "ge mer"..
 
 
 
Efter den andra injektionen släppte de så pass mycket att jag kunde ta mig till undersökningen med hjälp av min vän och läkaren.
Han presenterade sig, Dr.J Leidinger. Sedan berättade han vad han trodde att de rörde sig om, o han ville göra en snabb koll. Han såg snabbt att jag hade en stor ansamling med blod bakom livmodern.. där o då bokade han in mig för en titthålsoperation. Innan vi sa hejdå så fick jag en massa information med mig hem.
2 veckor efter blev jag opererad och fick min diagnos, som jag nu har haft i 14 år..

Under alla dessa år, så blir jag så galet förbannad på hur hela samhället är hjärntvättat o att alla verkar tro att de är "normalt" att ha så mycket mensvärk att man ligger o kvider, kräks eller inte ens kan gå..
De är INTE normalt någonstans.. de är inte heller normalt att svimma när man bajsar, har mens, eller gråta vid urinering.
Ha smärta under eller efter penetrerande sex är inte heller normalt..allt detta normaliserande av symtomen som skriker Endometrios måste sluta!
Skolorna lär ut att de ÄR normalt.. när ska de få ett stopp?!
Vi måste gemensamt sluta normalisera dessa ting, då inget av det faktiskt ÄR normalt.. mens ska INTE göra ont.. en mensvärk som Inte går över med Alvedon, är INTE normal mensvärk..
Kan vi inte gemensamt bara sprida de?
Ingen kan göra allt,
Men alla kan göra något..
O tillsammans kan vi nå långt!

Jag har en "dagbok" på fb..
Kika gärna in där..
Där kan ni läsa om mina behandlingar bland annat.
Klicka på länken nedan.

Mitt liv med Endometrios

Om någon undrar något, eller vill ha kontakt med mig, så kika in genom min fb-sida.
Kram 💛
 
 

Wiktoria i Nyköping

Yes. Elicia ville åka till Nyköping och vi fattade först inte varför. Wiktoria är där och ska sjunga på rosvalla. Tog ett tag innan poletten föll ner och jag kom på att de var bomässa idag.

Absolut!
Vi åkte och självklart var det en glad tjej senare. 




Ännu en autograf i boken och självklart en poster till väggen med autograf. ❤️

Tack Wiktoria för ett härligt uppträdande trots sjukdom. 

Opponering

Idag så var det hemma studier på schemat.
Vi ska läsa en klasskompis arbete i psykologi som vi jobbat med under veckan och vi fick lämna in arbetena utan namn och så fick vi någon annans. 
Alltså vet vi inte vems arbete vi har. 
När vi läst så skulle vi analysera eller opponera dessa. Vilket jag har gjort men ska läsa igen och se om jag hittar mer positivt eller negativt. 



Plugga när det är som bäst

Sitter i bryggeriet och pluggar. Det enda som hörs är musik från rummet bredvid annars är det tyst och skönt. Tröttnar jag för en stund så kan jag kolla ut på ån som rinner utanför.
Kan inte bli bättre. 



Föreställning nr 2 av Peter Pan

Idag kom även Monica för att titta på sin kusin. 
Elicia var jätteglad för att hon kom enda från Strängnäs för att titta. 
 
Här kommer lite fler bilder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så stolt över er alla!!
Efter denna föreställning fick Fredrik köra in Monica till Nykping så hon skulle hinna med bussen till Eskilstuna då hon ska till plugget imorgon
Sedan var det städa bort allt. Vi kom hem för ca 1 h sedan

Mässa med biskopen i kyrkan

Ja, det har vi varit på idag och Elicia har sjungit med kören. Var en mysig förmiddag i kyrkan faktiskt. 
 
 

Peter Pan musikal premiär

Så var det dags att öppna dörrarna för att ha premiär för denna fantastika musikal med låtar som regissören själv skrivit. Dick Lundberg. Han finns att hitta på spotify om ni är intresserade av att lyssna på något han gjort. 
 
Nervösa skådespelare men tror de var rätt okej ändå för de behövde inte mig så mycket som då är sufflös som jag tror att jag skrev igår redan. Felen de gjorde åtgärdade de själva. 
 
Här kommer några bilder från föreställningen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grattis Monica 🤡

Idag är ingen vanlig dag för det är Monicas födelsedag. 
Hurra Hurra Hurra. 
 
Älskar dig! 
 
Vi ses senare idag. 
 
 

Genrep Peter Pan

Idag är det dags för genrep av Peter Pan och många verkar nervösa. 
Men det kommer nog gå bra. Här kommer lite bilder på scenografi och på mitt lilla flickebarn.
 
 
 
 
 
 
 
 

Tankar som snurrar

Att barnlösheten skulle bli ett problem trodde jag inte men dagligen går jag ju och tänker någon gång under dagen är det mig de är fel på? är det min sambo? Är det något annat som är fel? 
 
Jag känner mig verkligen värdelös för att jag inte blir gravid. 
Jag har ju visserligen Elicia så självfallet är jag glad och stolt över henne. Älskar henne högt. Men att få ett barn tillsammans med den jag älskar vill jag ju också. 
 
Vad kommer hända längre fram när vi fått svar på vad som är fel?
Kommer vi får hjälp?
Om ja, vilket hjälp? Ja ni ser ju vad jag brottas med nu.. 
Innan var det inte alls samma sak då var det mer kommer mensen... ja det gjorde den. 
När kommer tiden vi väntat på i 4 månader, kommer inte. 
 
Men nu är utredningen iallafall påbörjad. 
 
Sambon åkte upp till Huddinge idag istället då det passade bättre och eftersom det var drop in så var det inga problem. 
 
 
 
 

Semlor på fettisdagen

Elicia gillar inte mandelmassa så hon fick sylt i sina. Sedan är de smält choklad och grädde på alla.



Mellolördag i Nyköping

Idag var vi in till Nyköping för att andra chansen är ju idag och i just grannkommunen. 
Så vi åkte in och först blev vi tvungna att köpa en ny tröja samt mössa till Elicia som inte hade klätt sig ordentligt. 
Efter det så blev de en lite bättre frukost på Sandys. 
 
När vi ätit klart så gick vi upp till torget och där var det fullt drag redan. Lisa Ajax stod på scen och pratade och sedan var det Arvingarnas tur att entra scenen för lite snack 
Men Elicia var ju med Mira så de hade ju smitit bakom scenen och då fick de träffa Lisa Ajax. 
Elicia fick ta bild med henne, tyvärr blev de ingen autograf men bilder kan i många lägen vara mer värt ändå. Letade upp Elicia och Mira i publikhavet och Elicia visade att hon träffat Lisa och skickade sedan denna bild till mig. Som ni ser så är Lisa och Elicia i samma längd. :) 

Tack Lisa för att du ställde upp. 
Efter Arvingarna så var det Bolibompadraken och hans vänner och sedan radioapan och Yankho på scen. Vi var och kollade in Taurus också. 
Nu kommer lite bilder från dagen. 
 
 
 
 
 
Elicia fick även kort med Nina Hjelmkvist.
Helt klart en bra förmiddag :)