RSS 2.0

Fruktsallad

Idag blev det fruktsallad på kvällen. 
I den hade vi apelsin, vattenmelon, mango, äpple, vindruvor och banan. Hade passionsfrukt bredvid för det hade blivit lite för kladdigt. 
Så blev fruktsallad och vispgrädde. 
 
 
 
Receptet är ju väldigt enkelt. 
3 äpplen
3 apelsiner
2 bananer
1/4 vattenmelon
1 stor klase vindruvor
1 mango
4 passionsfrukter
2,5 dl vispgrädde. 
 
Vispa grädden och skär frukten så är det klart. 😊

Strängnäsbesök

Ja, friska och krya tog vi oss till Strängnäs idag för att lämna present till Monica och jag passade på att färga hennes hår.

Sedan hade vi med en påse med kläder, presenter till Wilma och Tindra, påskägg till tjejerna  och påskpresenter till William.
Tindra hade även frågat om jag kunde klippa hennes lugg så saxen och skyddet vid klippning följde med. Så det fixade jag till och hon blev jättenöjd 😍

Så blev de kaffe, snack och William gos. 😍



Bygge, Dollarstore och blommande träd

Ja, idag tog jag och Fredrik oss till båthallen för att bygga stenbordet/bävrarnas bord till Narnia.
När vi var klara konstaterade vi att vi kan bygga pallar av resten av virket vi har. 

Sen åkte vi in till Nyköping för besk på Jula och Dollarstore. På Dollarstore blev de innehåll till Elicias påskägg. Samt dessa snygga skålar och bricka. 


Sen åkte vi hem. 
Lite senare tog jag en promenad och då såg jag att hela trädet här utanför stod i blom 




Foton från Femöre

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Mysig mor och dotter tid

Ja det hade vi nu under eftermiddagen. Vi åkte med älsklingen ut på Femöre. Han skulle jobba med ett bord till teatern. Så jag och Elicia gick en lång sväng på Femöre.




Vi såg en söndersliten fågel i skogen. Troligen en räv eller ett annat rovdjur som hade varit lite hungrig. Var fjädrar överallt!

Men vi hade en trevlig promenad med fika och sol 😍 behövs ibland. 

Vi drog tillbaka och hjälpte Fredrik och hans pappa. Fikade en gång till men i bilen.




Coronan är problemet

Ja, våran behandling för ivf är pausad. Vi har blivit mappade (kan man säga) blivit lagda i en mapp med flera andra som hade påbörjat eller ska påbörja ivf i väntan på att viruset ska försvinna eller åtminstone dra sig undan. Pratade med kvinnohälsan idag för att få reda på hur det blir då jag snart skulle påbörja behandling nr 2. 
 
Och svaret blev paus. Men samtidigt förstod jag detta. Men jag ville ändå ringa och få detta bekräftat. 
Så is i magen och vänta. Men det är inga problem. Tror jag skulle ha blivit mer störd om jag var mitt uppe i alla sprutor som skulle tas men då tror jag iofs att de hade ringt upp mig och inte att jag kontaktade dom. 
 
Men det är som det är och vad kan man göra åt saken. 
 
 

5 månader idag

Ja idag blev min gudson hela 5 månader gammal. 
Jag har ju naturligtvis snackat lite med honom via messenger (videosamtal) men han var rätt så trött då han tagit 5 månaders sprutan idag. 
Men han växer så det knakar. Älskade lilla plutt. 💓
 
 
Bilden är från dophelgen i januari :) 

♣ Knutby

Titel: Knutby
Författare: Jonas Bonnier
 
Baksidans text: 
"Satan letar efter själar att gömma sig i. Nu mer än någonsin. Bor han i dig, Kristina?
Kristina skakade på huvudet. 
För om han bor i dig, måst du tvinga honom därifrån. Du måste tro Kristina. Hör du?
Jag hör, viskade Kristina. 
Eva Skoog stod och stirrde på henne med ett förakt som tycktes vara oändligt. Till slut sa hon:
Du lever farligt, Kristina Forsman. Du lever mycket farligt."
 
Sommaren 1997 flyttar famijen Forsman till Knutby i Uppland, redo att påbörja sitt nya liv i Filadelfiaförsamlingen som leds av Eva Skoog. Under de följande sju åren ska ett fåtal personer och familjer skapa ett förödande nät av erotiska maktrelationer som ofrånkomligt utmynnar i tragedi. 
 
Mina tankar:
Boken en mycket bra skriven, ibörjan är den lite seg men när man väl kommer in i den så händer det saker på varje sida som fångar en och man vill läsa mer. 
 
Mitt betyg: 4/5
 
 

💥 Explosion på balkongen

Ja det har hänt på vår balkong.

I höstas plockade jag vass samt kaveldun och kaveldunet har exploderat på balkongen 😂😂



Knasig anka och härligt väder

Idag sov vi till 9-10 någonting. Vi är allihop friska och har inga symtom alls. Elicia körde vi till Nyköping så hon kunde hänga med en kompis. Tror de skulle repa Narnia repliker.
Åtminstone lite 😂😂
Sen åkte jag och Fredrik hem igen. Vad vi har gjort. Ja, sorterat tvätt sen tvättstugan i veckan för imorgon är de dags igen. Har inte tvättat på ett tag 😂

Han spelade ett par timmar och jag har läst ut boken Knutby. Kommer en recension om den imorgon. 

Vi skulle hämta Elicia vid 18.30 så vi åkte in till Nyköping och gick runt en sväng vid ån och stan och sådär. Träffade den vita ankan. 



Hen är ju så fin och såg ut att må strålande. Vet inte om ankor känner igen människor men hängde ju en del med dessa knasisar i somras. 😍 

När vi hämtat Elicia och kommit hem så lagades de mat och sedan var de i stort sett dags att lägga sig för henne. 
Jag har själv legat och läst ett tag. I nästa bok "döden i Strängnäs" av Clas Persson.

Nu säger jag godnatt 😊

Sått lite, läst lite och målat lite.

Ja det är de jag har gjort idag nästan har diskat också. Men även skurit potatis och morötter för att slänga in i ugnen till rostasköttet som vi åt till middag. Sedan har jag och Elicia skurit jordgubbar, apelsin och ananas till efterrätten.

Det jag sådde sist har börjat komma upp också. Jättekul! 👍

Ser ni så roligt att det växer 🌱

Middagen idag blev som sagt rostas med morot och lök som stått i ugnen i ca 1,5h och skuren morot och potatis på plåt i ugnen samt skysås. Nom Nom 😋😍

Sen har vi då efterrätten denna dag. 😍
Apelsin, jordgubbe och ananas sallad med blåbärsglass 😍


Karantän dag 2

Ja, typ. Jag var ner till Ica och handlade då jag varken hostar eller nyser och de saknades massor av saker hemma.
Men fick lov att be Fredrik hämta mig då de blev lite för tungt för att bära hem. 😂😂

Sen tog vi några spelrundor med ett nytt spel 
Man bygger helt enkelt städer, vägar osv och samlar poäng. 😊 Första gången vann Fredrik och andra Elicia 😊

Då vi hade glömt att plocka fram mat från frysen så blev de mat från Long idag men de är ju mysigt på en fredag. 
Annars har vi spelat lite kort och Elicia har varit i sitt rum en del. Men hon gillar nog att vi spelar massor av sällskapsspel iallafall. 😊

Efter att hon gått och lagt sig så har jag suttit och läst boken Knutby och målat lite. 

Det tar sig men är väldigt pilligt! 😊 Kul ändå. 👍

Karantändag

Ja så blev de och i några dagar till. För Fredrik vaknade med ont i halsen och har både nyst och hostat under dagen. Jag har nyst några gånger på eftermiddagen och Elicia började nysa redan igår och hosta idag.
Dock tror inte jag på att de är Corona i det här hemmet men bestämmelser eller ja säkerhetsåtgärd från vårat håll är att hålla oss hemma för andras skull. Fredrik hade lätt kunnat gå till jobbet egentligen det är jag nästan helt säker på. 

Dock hann jag med tvättstugan på morgonen och de var ju bra! 👍
Sedan har vi ätit frukost, lunch och middag men lyxade till de med efterrätt också. 




Vi har spelat lite sällskapsspel efter att Elicia hade gjort lite skolarbete som hon kunde göra. Infosidan från lärarna ligger nere så kan inte se vad som ska göras. Mer än de hon kan se i Google classroom. 

Sällskapsspel som spelats idag är Citadels, den försvunna diamanten, labyrinth och finns i sjön. Nu på kvällen har vi även kört en övning i matte. Plus, minus och gånger och jag tog hjälp av en kortlek 😂😂 kul sätt att räkna på. Så tog jag översta kortet och nedersta kortet i kortleken och så skulle hon köra plus först genom hela kortleken, sedan minus och sist gånger. Hon lyckades väldigt bra. Lite fel här och var men de kan ju tillåmed hända mig. 

Innan läggdags nu på kvällen så körde jag och Elicia diamanten och tror ni inte hon vinner första och andra gången genom att bara gå till 2 marker som första var ett visum och andra diamanten.
Tredje gången vi körde så lyckades jag tjäna massa pengar, få visum och diamanten men hon hade hittat visum och var 6 steg från mål och nog f*n får hon en 6a och vinner för tredje gången. 😂 😂 Tur att jag är en bra förlorare. Vann ju faktiskt både gångerna på finns i sjön.


Godmorgon

Ja de sa Elicia kl 5 och jag kl 6. Elicia kände sig tvungen att gå upp så tidigt för att göra sig klar samt äta frukost innan hon skulle till tandläkaren för kontroll.

Vi kom iväg vid 7 och 7.30 hade hon tid. De tog bilder och kollade samt la på flour.
Hemma igen 07.50.
Hon körde med kort som att hon mådde illa pga flouret som smakade skit, att hon inte orkade gå till skolan. Men till skolan gick hon. 
Skickade med en macka och majskakor som hon kunde äta innan skolan börja och än har hon inte blivit hemskickad. Så illamåendet var helt klart pga flouret på tänderna. 😂😂



Bilder från Femöre i lördags

 
Sådär. Några bilder jag tog i lördags. Vissa var förstora för att kunna hamna här i bloggen. Men det var typ 4 st bara. :) 
 

Corona viruset

Jag har nu suttit och samlat på mig lite bilder om detta virus. Och ja, det är komik i det hemska. Men ändå en del sanning i vardera bild.













Med detta inlägg så säger jag såhär också. 

För äldre och multisjuka är de självfallet farligt, för friska är viruset inte lika farligt. 

1. Stanna hemma om du är sjuk eller känner dig hängig.
2. Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, finns de inte använd handsprit.
3. Hälsa inte på hos de som bor på ålderdomshem eller de du vet är i riskzonen. Ha en härlig tid tillsammans via telefon, Skype, messenger om det är möjligt. De har jag med min gudsons familj. Och de är inte för att de är sjuka utan för att det är långt bort, kan bära smitta och dumt att utsätta andra för smitta.

4. Sluta upp att leka hamster! Oavsett om de gäller toapapper, pasta, jäst eller mjöl! De finns om ni inte köper upp allt på en gång. Butikerna kommer garanterat vara öppna så länge de går och får in varor. 

5. Tro inte allt ni läser på sociala medier. Följ folkhälsomyndigheten, Krisinformation och de ställen som är källkritiska. 



Lek med ledpoi

 
 
 
 
 
 
 
 
Elicia tyckte detta var superroligt så chansen finns att hon får köra ledpoi som mellannummer när Fredrik kör sina shower med eld.
 
Bilderna togs i lördagskväll.
 

Lång lördag

Vi körde Elicia till Edith i Nyköping och åkte sedan ut till Femöre för en lång promenad i det fina vädret.

Kommer fler bilder från promenaden när jag laddat över dom från kameran. 😊 Även bilder från kvällen med ledpois övning. 

När vi kom tillbaka till bilen så åkte vi till Nyköping igen åkte till Jula och köpte lite saker. Sedan Dollarstore och Rusta. 

Så nu kan jag börja så lite smått. 

När vi var klara med inköpen så hämta vi Elicia och sedan blev de matinköp på Ica. 
På Ica var det bra utplockat av bröd, toapapper och pasta. Men de var inget av detta vi vr ute efter ändå. Förstår inte hysterin med att bunkra toapapper och pasta. 

Jag som liten

Jag har ju gått igenom en hel kartong med foton från när jag var liten och innan jag var född och hittat en massa roligt. Några tänker jag dela med mig av. Och de kommer vara bilder på mig eller på avlidna. Kommer de ett foto på fler än mig så har jag ju bett om tillåtelse först. 😍


Detta är då jag och jag är 9 månader på detta foto. Väldigt söt måste jag säga. 😍

Min farfar

Ja, jag tänkte berätta lite om min farfar som jag minns honom.
Han hette Erik Ekman och gifte sig med min farmor Elvine. De fick 6 barn varav första barnet var min pappa. De var 4 bröder och 2 systrar. Idag lever endast 3 av dessa 6 barn fortfarande. Min farmor och farfar är även de avlidna. Farmor vet jag inte så mycket om och har aldrig träffat då hon avled många år innan jag föddes. 
Men iallafall. 
Min farfar bodde uppe i Söderhamn med sin sambo Inger (som varit som min farmor). 
Han var iallafall snäll, bestämd men glad. 
Av korten att döma som jag hittade när jag gick igenom foton från när jag var liten så var vi där under somrarna vid deras sommarstuga och vi bodde i våran husvagn där. 
Jag älskade deras sommarställe för där fanns badmöjligheter och man kunde cykla till en kiosk och köpa glass. Haha
Han avled tyvärr 2002 samma år som min mamma. Men jag brukar besöka graven varje år med lite blommor eller ljus. 

Här kommer en bild på mig och farfar när jag var väldigt liten. 😍




Grattis Monica 28 år

Idag fyller min helt underbara systerdotter 28 år.
Tyvärr så kan vi inte träffas idag men en present väntar på att få komma till henne ändå. 🎁

Delar med mig av en bild från när vi var små. Jag håller i henne efter hennes dop. 😍

Grattis på födelsedagen! 💐

Älskar dig 💞

Vackra Femöre 😍










Målar

Ja det har jag roat mig med idag. Samt lagat mat och grejat en del. 😊



Teater 🎭

Ja idag har jag haft hand om träningen av Narnia då Dick hade hand om ett evenemang i eventsalen på koordinaten.
Han var ju fortfarande i samma byggnad som vi men vi var i källaren. 

Innan alla kom så drack jag chokladkaffe. 😊
Sen tog jag med mig Elicia och gick ner i källaren. 
Vi körde scen 21,24 samt 25 då de gick undan. Och då körde vi ändå 21 och 24 två gånger.
Kan säga att idag är jag bra stolt över teatergruppen då de provade utan manus och de var grymma. Det kommer bli bra detta. 👍😊



Dagens middag

Dagens middag blev korv stroganoff med bönspagetti 😋 mumsigt!



Måndag = seg dag.

Ja, det har varit en riktigt seg dag för mig. Men Elicia har varit bra flitig. 😊
Hon gick upp kl 6 för skola kl 8. Kommer hem en snabbis för att lämna väska och hämta manus och in till Nyköping för att öva manus med Edith.
Hon kom 18.40 typ, lagade sin mat då hon ville ha korv med bröd och visade sedan pennan hon gjort på slöjden.
Hon käkade, kollade på läxor för veckan och la sig sedan för att kolla serier. Kl 19.50 ungefär gick jag på toa och såg att hon hade somnat med kläderna på. Så in och väcka henne så hon klädde av sig, ta hennes mobil och lägga på laddning och släcka lampan. 😊😴
Är man trött då? Om man slocknar med kläder och allt innan kl 8 på kvällen. Det händer typ aldrig 😂



Godkväll allihop

Idag så sov jag till 10 och sedan upp. Åkte ner till stan vid kvart i 12 för att äta och sedan var det dags för teater mellan 13-17.
Gick strålande idag.

Jag och Elicia gick hem då Fredrik hade dragit iväg för att jobba 18-02.
Väl hemma blev de mat och sedan häng i soffan. 

Kollade hennes utslag då jag knappt sett ungen i helgen. Och de är nästan helt borta nu. 😊 Men nu är jag nästan helt säker på att de är en vanlig torrhet i huden. Då de blivit bättre med att hålla den återfuktande. 
Hade de varit annat så hade de försvunnit. Nu har hon haft utslagen i 3 veckor och efter miniderm och idomin salva så ser det betydligt bättre ut även om det fortfarande syns.

Så vad mer har mer hänt här hemma då. Jo jag har börjat tömma vardagsrumsbordet för vi ska byta ut det. Det här är nämligen trasigt här och var. 😊


Denna bild tog jag i fredagskväll. Ser ut som en gubbe ju 😂