RSS 2.0

1 timmes promenad.

Blev en timmes promenad i det soliga och härliga vädret. Riktigt skönt.

Gick även 4.59km och fick ihop lite bilder att visa. 😊








Alltså 😍

Vintern är bra magisk sen får man ju tycka vad man vill om snöslasket senare. 😂
Tog mig en promenad innan solen gick ner, eller ja den hann gå ner innan jag var hemma. 





Femöre i vinterskrud

Vi hade bestämt att vi alla tre skulle åka iväg på en vinterpromenad i våtmarken, men Elicia ville hellre ungås med en kompis och åka pulka, vilket jag förstår. Så jag och Fredrik valde att göra iordning varm choklad och några mackor och åka iväg. Kameran var med såklart. 
 
Så vi åkte ut till våtmarken men inte ens parkeringen var plogad så vi valde att avstå. Vi åkte istället ut till Femöre och pulsade i snön. mestadels så var det ju upptrampat så inga större problem att ta sig fram. 
De tre första bilderna är tagna under färd till Våtmarken. 
Sen är de bilder från Femöre. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vinterlandskap

Vad har jag gjort idag?
Sov lääänge då jag hade svårt att somna i natt pga månen. 

Har tagit hand om alla växter här hemma. De har fått sig en dusch av SMC i förebyggande syfte. 😊 Vilket även har lite näringsberikande i sig. Ska få sig en ny sådan dusch om en vecka ungefär. 
Sen har jag bara suttit inte gjort nå vettigt alls. 

Vid 17 tiden gick jag ut på en promenad i det vackra vinterlandskapet vi har nu.
Blev ungefär en timmes promenad även idag. 


Denna bilden blev ju en favorit. Imorgon blir de att packa väska med varmchoklad, mackor och fikabröd och familjen och åka iväg och fota och mysa med lek och skoj i någon backe. 😊

Hörnan man önskar med kaffe/te

Först ut blir denna bild.

När jag såg denna så blev jag så fast vid den. Dock är vi inga som brukar alkohol, (vinställ och vinglas syns på bilden) men finns många alkoholfria drycker som man skulle kunna ha istället. När man kollar runt lite efter just hörnor för just detta så finns de så sjukt ånga olika sorter. Jag gillar detta för de är ett hörn, skåp och hyllor. Hängande muggar och så här skulle jag kunnat inreda om jag hade möjligheten.

Denna bild då är ju ett skåp som nyttjats iallafall den undre delen. Även på detta sätt skulle jag kunna göra mitt kaffe hörn. Smidigt att ha allt på en plats. Men de ser mer ut som något man kan ha på ett vandrarhem eller liknande. 

Bild nr 3 då.
Denna bild visar inte allt som ni kan se. Men detta är absolut ett alternativ till. Med kaffe och sådant under på ett skåp. Men istället för korgarna så hade jag valt att ha tesorter men i olika storlekar på burkarna. Eller göra mindre hyllplan liksom. För ofta har man olika sorters te för olika tillfällen. Jag har iallafall nästintill en hel låda med tesmaker. Några är kartonger med tepåsar och andra är glasburkar med lös te. En av hyllplanen hade jag helt klart haft tesilar i. 😊 

Inredning

Frågade på Facebook vad folk ville läsa om och en kategori som kom upp var inredning.

Så innan jag visar mitt hem och sådär så kommer jag dela med mig med olika tips om hur jag vill att mitt hem ska se ut. Dock går de inte som vi bor just nu. Lägenhet säger ju allt 😂 man kan ju inte göra om hur mycket som helst. 

Först ut bli ett inlägg om kaffe/te hörna. Kolla in denna kategori om ni är sugna på tips och så samt hur man kan inreda.




Promenad med Elicia

Idag sov jag lite längre än de dagarna Elicia ville att jag skulle fixa frisyr.
Så blev lite uppdatering på fotosidan jag har på fb. Sedan blev de lite spel och så. Tänkte jag skulle möta Elicia när hon slutat skolan, men när jag är på toa så öppnar hon toadörren och säger hej. Fan trodde jag skulle dö. 😅

Men hon fick äta mellis och sedan tog vi oss en promenad iallafall. 😊


När vi kom hem igen så tog vi de lugnt och hon drog iväg och åkte pulka. Mötte henne vid 18.30 och vi gick hem. Hon pluggade och jag lagade mat.

Nu ligger jag i sängen och ska försöka sova.. Säger bara... 🌕 Lycka till Krissi 😂

Murgrönan

Lovade ju att lägga upp bilder på min murgröna nu när den vuxit en del.
Den är full av nya blad, både större och pyttesmå. 😍




Varm choklad

Just nu sitter jag i sängen. Fredrik har svalt en tupp och det vägrar ge med sig. Och nej, han har inte träffat fler än jag gjort. 😂

Murgrönan som jag köpte för några dagar sedan har börjat skjuta stjälkar och nya blad. Tar bild i morgon. 😊 Helt galet.. 
Ska upp tidigt och fixa frilla på Elicia och sedan ska jag följa med Fredrik till bilprovningen och sedan ska de storhandlas. Listan är färdig. Typ.. Man kommer alltid på fler saker i butiken som behövs köpas. 

Jaha, dricka upp chokladen och sova. Så man orkar upp kl 6. 😂😂


Skogen är magisk oavsett årstid

Blev in till Nyköping och hämta en resesäng så vi kan ha gudsonen här och sova över. En vän som sålde så passade på. 😊

Sen blev de att rensa bilen innan vi åkte och gick en promenad på 30 min på Jogersö. Ja de tog den tiden att få runt 2.5km
Och då fotade jag också. 
Men inte så mycket. 


Middagen idag blev vitlöksspäckad fläskytterfile med potatisgratäng, kokta grönsaker och tomatsås. Nom Nom 😋

Jäkla unge å växa.

167,5 cm är hon nu. Snart ifatt mig på 170. Vad hände liksom??

Nåja, snart förbi mig, inte konstigt att hon växer ur kläder fort. 😂 Kan säga att jag hinner inte med riktigt. Speciellt inte när hon ska hålla på och ramla eller nöta ut byxor hela tiden. 😂 

Snart är väl min garderob hennes och då har jag väl inga kläder snart. 😂😂



Nya växter 😍

Somnade väldigt sent i natt och sov till 11.
Åt lunch istället för frukost och gick sedan ner till stan för att köpa 2 växter.

En murgröna 

Samt ett palettblad med namnet Main Street Alligator Alley 😍


Shoppa lite

Var ner till stan, handlade hem de som behövdes.
Kycklinglårfile, mjölk, bröd, gurka, tomater och skorpor. 

Diskade lite och donade när jag kommit hem. 

Bad Fredrik köpa de han ville ha för att tillaga kycklingen. När han kom hem så hade han ett paket med sig från Zalando. Min vinterjacka. 😍



Kvällspromenad

Tog mig en promenad efter middagen idag. Fredrik hade träningsvärk (inte alls konstigt med tanke på att han varit hemma och sjuk i ca 2 veckor. Han testade sig för covid men de var negativt.) pga att från 500 steg under en dag hemma till 15000 steg på jobbet är en stor skillnad speciellt när man hållit sig hemma i nästan 2 veckor. Elicia låg och kolla serier så jag gick helt enkelt ut själv.

Tog en sväng och såg en hare försökte fota den men fick zooma så mycket så bilderna blev skit.
Men tog en bild som blev bra iallafall. 

Träffade på en hund som ville hälsa också så stod och pratade lite med dens husse. Innan jag fortsatte gå.

Var lite småkallt, det var blött då de börjat töa och slaskigt. Men skönt ändå! 👍😊

Skolval inför 7:an

Ja, de glömde jag ju skriva om igår.
Fick hem ett brev från utbildningschefen att de är dags att göra skolval för 7an.

Hade pratat med Elicia om detta vid flera tillfällen och frågat vilken skola hon vill gå på. 
Nya skolan Oxelöskolan, Ramdalsskolan eller Peterslund och hon har hela tiden sagt Oxelöskolan. Så jag fixade de när jag fått brevet. 

Tänk att ungen börjar bli så stor. 7an i höst.

Frågade henne igen när hon kom hem om det fortfarande var Oxelöskolan som gällde och de var det. 



♣️ När alla klockor stannat

Titel: När alla klockor stannat

Författare: Ninni Schulman

Bokens baksida: 
Sjätte boken i den populära Hagforsserien! 
När årets bygdespel ska ha premiär på Ekshärads hembygdsgård försvinner en av skådespelarna. Ett par dagar senare återfinns hon dränkt i Klarälven. Strax efteråt hittas en ung man skjuten. Även han har en roll i föreställningen om den legendariska urmakaren Johan Tinglöf. 
De ovanligt bestialiska morden förbryllar såväl Christer Berglund och Petra Wilander vid Hagforspolisen som journalisten Magdalena Hansson. Morden verkar på många sätt höra ihop men tillvägagångssättet är helt olika. Ju längre utredningen framskrider, desto tydligare blir det att de har att göra med en sadistiska mördare som sannolikt kommer att slå till igen. Frågan är bara hur, när och var. 

Mina tankar: 
Som vanligt när jag läser Ninni Schulmans böcker så fastnar jag och läser i stort sätt boken rakt igenom. Lånade denna via biblio en app som biblioteket här i Oxelösund använder sig av. Smidigt som tusan. 

Betyg 5/5



Blidde en lång dag idag..

Somnade runt 1 i natt och vaknade vid 7.30 eller först 6.30 men somnade om.
Har hunnit med en del idag. 

Vattnat alla blommor som ville ha vatten, plockat med disk. Varit ner till stan och hämtat en hårddisk. 

Har pratat med Jonas och William idag. Och även fått reda på att min älskade systerdotter nu är klar med skolan på riktigt. Hon är nu utbildad förskolelärare. Stort grattis 🎉🤩

Vi var även iväg till Norrköping för att byta in Elicias mobil till en ny. 
Har lagt in bilderna från kameran i datorn och i inlägget under detta så finns bilderna. 😊 

Nu ska jag göra mig färdig för sängen och lägga mig och läsa för att sedan sova. 😴



Femörepromenad

Bjuder på alla bilder från i dag när vi var på promenad på Femöre. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag med snö och städning

I natt somnade jag 1. Ja, what ever. Vaknade när barnet fortfarande var hemma vilket är ovanligt. Hon drog iväg i full mundering för de skulle åka pulka idag i skolan.

Igår vurpade hon och slog upp båda knäna ute i halkan. Men hon var vid gott mod ändå. 

Så vad har vi gjort idag. Vi var in en sväng till Nyköping efter att Fredrik varit hos hans föräldrar och fixat något. Sen åkte vi förbi ica på vägen hem. Sedan hem och jag började städa och dona vid mitt pysselbordet. Hela pysselbokhyllan såg ut som ett kaos. Nu är de städat och fint. 

Har även pratat med min gudson idag vars pappa berättade att de varit till förskolan idag och hälsat på. De hade gått super och troligen så kommer inskolningen gå bra, som börjar på måndag. 

Sen kollade jag premiären av Carina Bergfeldts talkshow på 1an och den var ju strålande. 1h som kändes som 2 minuter. Haha. Längtar redan tills nästa program som är om en vecka. 🤩



De här med att sova

Tydligen så har min kropp och knopp kommit in i en konstig sömnstörning.
Jag har svårt och somna, dock inte igår då jag somnade bums när jag släckte lampan. Men vaknade vi 1 i natt och var helt utvilad. Varför?

Men sover tydligen när kroppen tycker att de är nödvändigt och sover ju uppenbarligen så många timmar som kroppen tycker är tillräckligt. 



Podcast

Delade redan i natt på min Instagram poddar jag följer och lyssnar på. Här kommer dessa även här på bloggen.

Tvillingsjälspodden


Fallen jag aldrig glömmer med Hasse Aro

Föreställning pågår

Om det var du


Spökjakt på riktig

Det är en salig blandning från spöken till krim, teater, händelser där du är i fokus och såklart lite åt de värmande hållet med. 

Klicka på länkarna under bilderna för att komma till poddarna på Spotify. 

Kurator samtal digitalt med Örebro

Har från 08.15 haft samtal digitalt med kurator tills nu och först var det med Fredrik och mig, sedan var och en för sig.

Frågor om vårat förhållande och hur vi ser på att bli föräldrar typ. När vi pratade var och en för sig så var det mer om vår uppväxt och hur de ser ut nu. 😊 

Inga konstigheter. 👍
Våra önskemål om ögonfärg och hårfärg är blå eller gröna ögon, brunt eller blont hår. 

Nu får vi vänta till nästa steg i detta. 



Promenad och möblering

Tog oss till Jogersö för en promenad på ca 2,5 km.
Så nu är vi igång igen med promenaderna. 

Väl hemma igen så började jag möblera om i sovrummet. 




Blev riktigt nöjd med hur de blev nu. 👍😍 

Återblick 2020

Årets sämsta: Covid-19 eller även kallat Corona. Även att mina ägg inte ville mer än att bara befruktas.
 
Årets sorg: Sean Connery, Sven Wolter, Eddie van Halen, Maud Hansson, Ian Holm, Jerry Stiller, Adam Alsing, Yvonne Schaloske, Max von Sydow samt våran semesterhund Tiger.
 
Årets crazy: Digitala medeltidsveckan.
 
Årets museum: Inställt
 
Årets djurparker: Kolmården och Tropicarium
 
Årets nöjespark: Kolmården
 
Årets första: Halloween på Kolmården och Sagojul på Kolmården.
 
Årets teatrar: Smittsäkrat Gästabud, Häxan och lejonet. 
 
Årets mysigast: Dopet på William och bli gudförälder.
 
Årets kryssning: Inställt
 
Årets kändismöten: Inställt
 
Årets kortare resor: Strängnäs, Örebro, Norrköping och Söderköping. 
 
Årets semester: Tältsemester på olika platser i Sverige. 
 
Årets biobesök: Inställt
 
Årets marknader: Inställt.
 
Årets bästa: Att Fredrik vann eldsjälsstipendiet i år samt att bli gudförälder åt finaste William. 
 
 
Nu lämnar vi 2020 och om ett år får ni en återblick på 2021.