RSS 2.0

Hallonmuffins med florsocker


• 2 ägg
• 2 dl strösocker
• 1 1/2 dl bakpulver
• 2 tsk vaniljsocker
• 3 dl vetemjöl
• 50 g smält smör
• 1 1/2 dl mjölk

Fyllning
• 100-150 g hallon frysta eller färska.

Garnering
• florsocker

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet. 

2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna med smet till 3/4.

3. Dela hallonen i mindre bitar.

4. Lägg 2-3 tsk hallon på varje muffins. 

5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna. Pudra över florsocker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback