Hallonmuffins med florsocker
• 2 dl strösocker
• 1 1/2 dl bakpulver
• 2 tsk vaniljsocker
• 3 dl vetemjöl
• 50 g smält smör
• 1 1/2 dl mjölk
Fyllning
• 100-150 g hallon frysta eller färska.
Garnering
• florsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna med smet till 3/4.
3. Dela hallonen i mindre bitar.
4. Lägg 2-3 tsk hallon på varje muffins.
5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna. Pudra över florsocker.
Kommentarer
Trackback