RSS 2.0

Torsdag-Måndag

Ni som har mig på Facebook vet att jag grattade en av mina änglar i himlen..
Den som fyllde var min älskade pappa. Han fyllde år i torsdags och hade han varit i livet så hade han fyllt 62.

Torsdagen blev som den skulle :P haha.. praktik och förskola..
på kvällen blev det iväg till Coop Forum och Willys för att storhandla med Sarah och Andreas :) blev en massa saker.. en pulka till Elicia blandannat resten var i stortsätt mat, mat och mat :P
på vägen hem så somnade Elicia i bilen men vaknade när vi började packa ur bilen :P tur för mig ;)
så in med alla saker i hissen och sedan plocka in allt där de skulle vara..
när Elicia sedan somnat så blev det att tända ljus och tänka på pappa :)

Fredagen blev julklapp och present handling ;) hehe.. köpte lite saker till Elicia.. Hon ska få en liten julklapp varje dag.. som julklappskalender ;) + att hon fyller ju snart år också..
vad jag köpt får ni veta varje dag fram till julafton ;) för ska lära mig att blogga varje dag.. :P
när praktiken var slut och jag var på väg upp till förskolan för att hämta Elicia så mötte jag Monica eftersom vi hade bestämt att vi skulle baka.. dock blev det bara pepparkakor.. och ja, det blev väl lite av ett kaos och mer deg i magen för Elicia än på plåten ;) men hon vill ju vara med och det ska hon ju vara..
När Monica åkt hem och Elicia somnat så kollade jag på Eragorn :)
men orkade inte kolla hela så gick och la mig istället..

Lördag: Elicia vaknade relativt tidigt och det blev frukost och film hela förmiddagen.. sedan började jag med mockarutorna som skulle bakas också.. och Elicia ville vara med och vispa ;) haha, ja, det slutade med att lite av smeten hamnade på mig.. Men det gjorde inte så mycket.. Elicia hade kul iaf :P
Monica kom vid halv 6 ungefär.. och då hade jag förberett degen för bullarna.. så när hon kom så var det nästan dags att baka direkt.. och Elicia degklump hon fick hamnade i stutändan i soporna men det e som det är.. Barn är barn och ibland hinner man inte med att hindra dom :) men kul hade vi iaf :)
När baket var klart så blev det lite bullar och annat smått och gott till film.. Elicia gick och la sig och jag och Monica kollade på Mr Beans semester sedan gick vi och la oss.

Söndag: Monica gick upp och lekte med Elicia och jag sov en liten stund till :) hihi.. sedan upp äta frukost och sedan iväg till jonas och Johanna på fika.. Monica drog iväg strax innan 14 och Elicia somnade strax efter.. men jag var tvungen att väcka henne vid 15 för vi skulle iväg till kyrkan och kolla adventgudtjänst.. Monica, Lina, Mathias och Eric är med i körer som skulle sjunga så tyckte jag lika gärna kunde gå dit och det var så jävla coolt..
Elicia ville dock hem och tyckte att de skulle tända lampan när hela kyrkan vart helt svart, men hon är ju mörkrädd.. men det gick bra iaf..
efter kyrkan gick jag och Elicia hem till Sarah och Andreas på adventstårta.. ;) hihi.. ja, tårtan var jättegod :P kakorna med.. och vi fick skjuts hem av Andreas sedan :)
Elicia somnade direkt när vi kom hem och jag gick och la mig någon timme efter henne..

Måndag: jag vaknade före Elicia som tog sig en liten sovmorgon.. :) sedan frukost och sedan iväg.. lämnade skruttan och sedan ner till praktiken :) idag blev det ännu mer investering.. hann nästan klart med allt idag.. var bara 1halv vägg med smycken, korgen framför kassan och en liten snurra som stod på ett av borden..
hämtade Elicia som bara snackar mer och mer enligt en av hennes fröknar.. hon har varit borta en vecka så märkte att Elicia lärt sig mycket under bara den veckan :) det är så skönt..
väl hemma blev det mellis och massa lek.. vid middagstid satte jag på en film så jag kunde laga mat... :) och sedan fick hon måla med vattenfärger efter maten och ett snabbt bad och sedan i säng.. jag menar hon målar ju inte med kläder på¨hemma för det är så lätt att bara bada bort färgerna sedan ;)
nu ska jag sätta mig och kolla på Vampire diaries tror jag.. ;) om jag nu inte hittar något annat att se :) hejsvejs :)

Elicia febrig

Söndagens bilder
  
snabb resume av söndagen blir det..
Elicia åt glass vilket syns på de första två bilderna.
sedan var vi över på kaffe/saft hos Jonas och Johanna :)
sista bilden är på Elicia vid 22.30 och hon ligger och sover sött i sin säng :)

Måndagmorgon upp vid halv 8 som vanligt och göra sig klar med frukost, fixa sig och gå mot förskola/praktik. Elicia skulle bara ha tofs så det fick bli så

visst är hon söt :P 
när vi kom till förskolan så var det bara att klä på henne galonisarna för de skulle vara ute :P
sedan knallade jag ner till ur och penn. :) 
denna dag hade jag grymt roligt med att inventera :P men måste säga att jag tyckte det var grymt roligt så Johanna sa åt mig att jag hade slutat ;) vadå tiden gick fort..
hämta skrutt och sedan hem hämta lite saker och sedan till Jonas och Johanna :) 
Elicia sov hela vägen och när vi kommit till dom så var hon glödhet.. Ånej, feber... 
ja, blev lite filmtittande där och sedan tog jag mig an att laga maten :) skönt när man inte har så mycket pengar och man kan slå ihop de man har hemma och laga mat tillsammans :) 
så de blev köttbullar och makaroner :) 
men när maten var klar så låg Elicia på soffan och sov och jag väckte henne och frågade om hon skulle ha mat. men hon skakade på huvet.. hon somnade om och sov tills vi gick hem.. väl hemma blev det bara klädbyte och ny blöja sen somnade hon direkt.. 
på natten kom hon in till mig några gånger och på morgonen ringde alarmet och jag gick upp och insåg att Elicia skulle bli hemma.. så ringde förskola och skickade mess till johanna på ur och penn. 
Elicia sov enda fram till halv 12. och då mår man nog inte så bra.. 
jag ringde Monica lite senare och kollade om hon kunde komma hit och passa Elicia så jag kunde gå ner till stan och handla lite :) så hon kom över och under dagen igår så blev Elicia bättre.. 
hon somnade inte förrän 23 i natt men var uppe 7 halv 8 imorse.. så imorn blir det förskola och praktik igen.. 

Elicia kollar nu på BOLT :P hunden med "superkrafter" hehe.. hon har fått upp ögonen för den nu.. tog bara ett år typ :P 

nåja.. nu har ni fått lite uppdatering och lite att läsa.. 

hejsvejs :) 


veckan :D

här kommer några gamla bilder som jag inte har lagt upp ännu ;)

Elicia provar Wilmas pulka ;)
  
mys i soffan :P

jag vet att jag varit väldigt seg på att uppdatera min blogg den senaste veckan..
men jag har ärligt talat inte orkat eller haft lust :P
men får väl ta mig an och göra det nu :P hehe

nu börjar det bli äckligt mörkt på kvällarna.. så det ska ju köpas in reflexer nu..
iaf till lillskruttan.. så vad har jag gjort under denna vecka sen jag skrev sist.. :P

i fredags efter praktik och förskola så blev det filmmys med Monica :) hehe.. först 2 filmer med Elicia. och när hon somnat blev det Queen of the damned.. Jag bara älskar den filmen. Monica hade aldrig sett den och hon blev riktigt kär i den också ;) hehe... vampyrfamiljen eller vad;)

i lördags blev det faktiskt också filmkväll med Monica.. och då blev de lite film med Elicia och sedan the holiday när Elicia gått och lagt sig.. den är ju också grymt bra.. fatta att bara byta boende och hitta kärleken ;) hehe.. najs!!

söndag blev en hemma dag och besök.. :) härligt..
tände jag ljus för pappa eftersom det var farsdag :P

måndag: praktik och förskolan och snackade även med Sarah.. Andreas skulle köra ett blombud till Stallarholmen och då kunde jag passa på att följa med så jag kunde tända ljus hos mamma och pappa.. ja, det var ju typ bara 2 år sedan jag var där.. ungefär :P jag vet, jag är helt kass på det men bussförbindelserna dit är inte så jävla bra...
man kan ju tänka på dom och tända ljus hemma iaf :)
Så när Andreas sedan kom och hämtade mig och Elicia så somnade Elicia innan vi ens hunnit ut från strängnäs.. :P haha, hon älskar att åka bil, men tanken denna gång var ju att hon skulle hålla sig vaken... trodde jag ja..
vi letade upp huset där personen bodde som skulle ha blommorna :) och sedan åkte vi till Toresunds kyrkogård.. Eftersom Elicia sov så sa jag åt Andreas att vänta i bilen med henne så gick jag själv! bättre än att väcka Elicia.. tur att man har ficklampa på mobilen.. de lampor som lyste på kyrkogården lyste ju inte upp gångvägarna och det var typ kolsvart.. till farmor, farfar och farbror peters grav var inte svår att hitta då den ligger precis vid en lampa.. men hade helt klart gått till fel för att tända hos mina föräldrar och min syster om jag inte haft mobilen.. :P
när jag tänt ljuset och lagt dit gravdekorationen så började det prassla i buskar typ en bit bort från mig.. jag fick små panik då jag vet att det förut gått vildsvin där :P usch, blev ett kort snabbt som ögat och sedan gå snabbt tillbaka till bilen :P
när vi väl kommit till strängnäs igen så väckte jag Elicia och hon blev super ledsen när hon inte fick åka bil mera.. nåja, vad kommer det bli av henne när hon blir stor??


tisdag: började ju bra med att Elicia kissade på golvet då hon hade tagit av sig blöjan och inte hann till toaletten. och jag blödde näsblod :P
på praktiken denna dag så höll jag på att fixa julskyltningen för barnen :P blev superbra :)
efter praktiken och att jag hämtat Elicia så gick vi hem till Monica då Monica skulle åka till Rom på torsdag (idag) och onsdagen blir alltid kyrkan och sånt för henne :) så lika bra att passa på så Elicia får mysa med kusinvitaminen!!
när vi varit där ett par timmar så kommer Malin hem.. Elicias äldsta kusin :) och Elicia blev riktigt glad.. vi har inte träffat henne på jättelänge då hon jobbar och pluggar massor.. :) men blev massa mys och pussar och kramar där med :) hehe
Monica följde med oss en bit hem sedan..

onsdag: Jag har kommit på att Elicia nu för tiden inte vill sova hela natten med blöja.. så hon tar av sig blöjan på natten.. så kl 4 var jag uppe och hjälpte henne på toaletten. :) hon är så duktig.. men man börjar väl vänja av dom på dagtid.. men Elicia kör nätter istället ;) Men hon har en snäll mamma som orkar gå upp den tiden för att hjälpa henne.. sedan somnar vi om bägge två.. :)
på väg till förskolan känner jag att det lukter gödsel.. och detta blir konversationen mellan mig och Elicia:
E: Mamma..
J: ja..
E: luktar bajs..
J: mm, kobajs..
E: usch, luktar kobajs! (hon håller för näsan under tiden hon säger det)


blev att börja skylta om alla regal och Q&Q klockor.. och det gick superbra.. blev klar med ena snurran och kunde samtidigt ta kunder ibland :)
dock funkade inte kassasystemet som det skulle så fick kolla efter artikelnr på klockan och i artikellistan :P 50%, orginal och nya priser.. ;) herregud vad jobbigt de blev efter ett tag.. :P
när jag var på väg för att hämta Elicia så kollade jag mobilen och såg att jag hade 2 nya sms.. båda var från gratis sms sidor :P och det var från Jonas.. han tyckte jag kunde komma över och dricka kaffe.. så skickade ett mess till hans mobil om att han skulle sluta tjata ;) haha..
hämtade skruttan och påväg från förskolan så träffade vi Monica.. snackade med henne lite och sedan knallade vi hem till Jonas och Johanna.. varav Elicia somnade halvvägs..  väckte henne när vi var framme.. men hon typ halvsov upp för trappan :P hehe
stannade där under kvällen och vi kollade på paranomal activity 3 och den sög ju :P inte alls lika bra som de 2 första.. var ju nästan skrattretande :P

torsdag: Jag fortsatte med andra snurran på praktiken och började sedan med silvret :) Johanna kom förbi också och då bestämde vi att jag och Elicia skulle komma dit efter att jag hämtat Elicia.. träffade även Chrille idag och det var ju väldigt länge sedan.. dock har jag ju sett honom åka förbi i bilen och grejer. men att snacka med någon är ju en helt annan sak :)
hämtade skruttan och gick hem till Jonas och Johanna... så idag blev det lite bilder på fiskarna :P haha..




Vampire Diaries ;)

imorse kom Elicia in till mig vid halv 8 och tyckte det var dags att gå upp och det tyckte väckarklockan också ;)
så upp, frukost och fixa lite här hemma..
sedan iväg till förskolan och lämna gullungen som nu har börjat prata mera på förskolan också.. hon hade igår sagt att "mamma jobbar med klockor" och visst gör jag det.. men att jag jobbar med klockor måste hon ha kommit fram till själv.. jag har ju visat vart jag jobbar och hon har ju varit in i affären med både mig och Sarah... :)

sedan ner till stan och börja jobba :) idag har jag fixat upp lite klockor och kollat alla priser i en av montrarna och möblerat om lite.. tog hela 2 timmar och då hade jag kunder också.. :)
sedan tog jag lunch vid 12 och började 12.20 igen... jag jobbar hellre än har 40 minuters lunch som jag får ha.. :P
20 minuter duger gott till mig :) iaf nu när jag bara har 50% praktik :)
om jag väl börjar jobba heltid så kommer jag ta dessa 40 min till lunch :)

kl 14 var det dags att gå och hämta skruttan... ner till stan och handla toapapper och sedan hämta ut paket.. :) upp till Jonas och Johanna eftersom paketet var till dom... ja, jag trodde det iaf :) men det var även min julklapp till mig själv ;) 1a och 2a säsongen av Vampire Diaries. :) I LOVE IT!!! så nu vet ni vad jag kommer att göra när jag har tråkigt på kvällarna när min trollunge har somnat ;) hihi

Hemma hos Jonas och Johanna så somnade Elicia i soffan och vaknade ungefär 1 timme efter.. Jag hjälpte även Jonas med akvarieflytt :P tömma akvarie och allt sånt :) sedan blev det korvstroganoff och ris :) mums.. andra dagen i rad.. men igår blev det med spagetti ;P

nej, fan... sängen nästa... trött som faaan ;)

Natti natti gott folk


bra dag

idag har dagen på praktikplatsen varit bra..
varit en hel del att göra.. men det har gått super :)
har tagit emot en massa kunder :)
men några har ja behövt bett om hjälp för att klara av... men man lär sig så länge man lever..

just nu sitter jag och Elicia hos Monica då jag lovade Elicia att vi skulle gå hit idag :)
så blir väl mat här om en stund..
Elicia är på ett jobbigt humör :P men det e väl någon trots hon har just nu..

nåja.. nu blir det att ta Elicia.. hon ska gå på toaletten :)

hejsvejs :)

ont ont ont i ögat :(

igår kväll började jag känna att jag hade ont i vänter öga.. kunde inte somna förrän vid 4 imorse..
sedan upp vid 7.. kollade då ögat och det var helt rött... fixade med ögonskölj, men ja, jag fick helt enkelt acceptera att jag troligen har en vagel denna gång.. förra gången var det bara skräp..

men men, frukost och sedan iväg till förskolan med skruttan och sedan ner till ur och penn :)
idag har jag plockat upp klockor och markerat dessa med ordinarie pris och sedan satt nuvarande pris :)
tagit emot kunder som behövt nya batterier i sina klockor. :)
och även andra kunder som köpte smycken..
jag har kommit in i detta nu.. vissa saker kan jag inte ännu, men det kommer väl med tiden :)
men dagen har varit kanoners.. på vägen upp till förskolan så ringde jag Monica som var på stan så väntade in henne och sedan så gick vi och hämtade skruttan..

sedan gick Monica hem och Elicia blev sur för att hon inte fick följa med.. men lovade att vi går över till dom imorn efter förskolan.. :) så det blev en bra deal.. sedan ner på stan för att inhandla blöjor och kattmat.. :)
sedan hemåt... träffade på Eric och Matte på väg hem.. :)
nu är vi iaf hemma och jag ska strax börja med maten och sedan blir det lugnt.. ska slänga ut lite saker på tradera ikväll också..

Elicia är faktiskt riktigt duktig nu.. hon vill gå på toaletten :) även på förskolan.. så det är på g med att sluta med blöja.. NICE!!!

ha en bra kväll alla läsare :) hejsvejs

praktik och helg

Torsdag:
man lär sig fortfarande och bara att ta i klockorna och vrida om tiden är något som verkligen ger en mer uppfattning om vikten och hur man ställer om dom :P hehe... vissa är hur lätta som helst, andra funkar på ett helt annat sätt :P
dagen rullade på bra och innan jag gick hem så plockade jag upp lite smycken som hade gått åt under veckan..

Fredag:
fick jag ta några fler kunder och det e faktiskt jättekul och ganska lätt nu när man kan kassan :) men det var absolut inte svårare än den inne hos Sarah..
sedan kom varuleveransen och Johanna frågade om jag ville pricka av alla varor... ja, varför inte, jag måste ju kunna det med.. och allt som skulle komma med fanns med :)
började plocka upp och greja.. tog mig en paus vid 12.30 ungefär och sedan jobbade jag på igen.. nästa gång jag kollade på kl var den 14 och det var dags för mig att sluta och gå och hämta trollungen på förskolan...
herregud vad denna dag gick fort..
sedan blev det fredagsmys med film.. :)

lördag:
då mådde jag verkligen skit.. feber, ont i ryggen och mådde illa.. Nej, jag är inte på tjocken.. men mensvärk är inte att leka med :( så låg i soffan och kollade på film med skruttan.. efter lunch somnade Elicia och jag passade även på att sova jag med.. :) mådde faktiskt mycket bättre efter att få sova.. och febern var borta och illamåendet också :)

idag (söndag):
vaknade vid 7 och mådde superbra.. allt var borta helt, hmm, inte ryggvärken då.. men vad kan jag göra åt de? inte ett skit.. har ju problem med ryggen så.. nåja, det kommer och går.. så får hoppas de försvinner.. brukar försvinna när mensen försvinner.. vad nu ryggen har med det att göra?? någon som vet??
idag har vi iaf varit och hälsat på Jonas och Johanna och lilla Wilma. :) nice, med lite friskluft och kaffe på de ;)
jag gick ner i tvättstugan när vi kom hem för att kolla efter en tvättid och vet ni vad.. de fanns direkt när jag kom dit ;) Nice, bara att hämta tvätten och köra igång.. så slipper jag det i veckan ;)
lagade mat när jag lagt in första tvätten och det blev makaroner och korv.. gottit :)
nu ska jag iaf ner och hämta sista tvätten, natta trollungen och sedan lägga mig och läsa en stund :) sen soooova :)

Hoppas ni får en great vecka :) för det ska jag ha.. :)


Praktik på Ur och Penn

kl 02.20 vaknade jag av att det var några som skrek och tjoade utanför.. och självklart var de ungdomar...
efter att ha legat och lyssnat i ca 20-30 min gick jag ut på balkongen tände en cigg och sa åt de där jävla ungdomarna att vara tysta.. förklarade att Elicia låg och sov och skulle till förskolan dagen efter.. skulle de skrika och gapa kunde de göra det någon annanstans...
nåja, en av dom bad om ursäkt men då hade jag redan tröttnat liksom :( MORR!!!

på morgonen kl 7 när jag var ut och rökte så såg jag att troligen dessa ungdomar hade misshandlat lite blommor och även sparkat ner fimphållaren..
men det måste de ha gjort efter att jag gått in och troligen sov djupt för de såg inte ut så när jag var ute och skällde ut dom...

nåja.. sedan blev de frukost och sedan iväg till förskolan.. denna dag skulle de ut i skogen :)
jag knallade ner till Sarah eftersom jag skulle börja på praktikplatsen på tisdagen :)
där rullade allt på som vanligt... när jag skulle gå så hade sarah sagt att jag skulle ta med mig två germini och 1 annan rolig sak som tydligen var svår att ta dö på... nåja, vi får se, jag lyckas säkert ;)
när jag hämtat Elicia så somnade hon när vi hunnit till tågbron ;) hehe... jobbigt att vara i skogen med alla barn och fröknarna.. nåja, hon vaknade sedan i hissen och var sedan vaken... Johanna ringde sedan och frågade om vi ville komma över en stund... så det gjorde vi :)
väl hemma igen blev det en snabb lagad middag, bad för Elicia och sedan en saga och sova.. jag var vaken i ca 30 min efter att hon somnat, sen somnade jag som en klubbad säl.. konstigt?? NEJ, ungdomarnas fel ju ;)

Tisdag: lämnade skrutt och gick ner till stan och satte mig utanför Ur och Penn där min praktikplats är.. 
Så praktikens första dag blev myyyycket information.. men hälften sitter iaf ;) lärde mig kassan och lite annat smått och gott... och jag började skruva tillbaka tiden på många klockor i butiken.. 
Men härlig personal så detta kommer bli riktigt kul. :)
hämtade skruttan och sedan gick vi över till Monica för att hälsa på... Elicia tjatade om att träffa henne så jag kände att det kanske var lika bra :) 
satt och kollade lite på film och snackade en del... sedan hjälptes jag och Monica åt att laga mat :) 
Elicia var dock en olydig tjej igår.. och slogs och höll på... men det lugnade ner sig sedan.. 
När vi ätit så skulle Monica iväg och träffa Lina så jag tog sällskap med henne ner till stan.. Elicia ville träffa Lina med så vi tog vägen genom stan :) passade på att gå in på Lidl och köpa frukt också :) 
Elicia somnade i vagnen sedan och när vi kom hem var hon helt deckad.. klädde av henne och bytte blöja men hon sov fortfarande ;) hehe.. 
jag somnade också relativt tidigt, ca 21.30 -22.. ja, det var mycket info som jag hade fått och jag var så trött i huvet ;) 

Onsdag (idag): Elicia kommer in kl 7 och tycker det e dags att gå upp.. hon har tagit av sig pyjamas och blöja och sa mamma, kissa... så det var liksom upp ur sängen fort som ögat.. fixa så hon kunde sitta på toan och hjälpa henne upp och ja, hon kissade i toaletten... min duktiga tjej.. :) när hon vill går det bra, men när jag tycker att hon ska gå på pottan eller på toaletten så vill hon inte ;) 
nåja det kommer väl snart med tiden.. 
frukost och sedan iväg till förskolan. :)
kom ner till stan och satt utanför en stund innan Molly öppnade butiken :) så jag kunde komma in och börja praktikdag nr 2.. idag fick jag stå i kassan och även plocka upp varor och fortsätta ställa om klockorna :)
ja, jag tycker inte att jag ska klaga, för de 4 timmarna jag är där per dag går inte sakta.. jag har roligt och lär mig nya grejer, men det är ju det som är tanken med en praktikplats.. har även fått fixa lite med en klocka.. tagit bort lite av en länk på en barnklocka som jag sålde och sådär :)
praktikdag nr 2 var GREAT!!!
sedan upp och hämta skrutt.. på väg upp till förskolan insåg jag att jag fortfarande hade nycklarna till montrarna på mig så det var bara att hämta Elicia och sedan gå ner till stan igen.. men vad gjorde det.. Elicia fick träffa Sarah och Andreas..
Sedan blev det hem till Jonas och Johanna på kaffe och umgås lite..
När vi kom hem blev det potatis och korv och sedan fix för sängen... Elicia lekte lite i sitt rum och nu sover hon.. :)
jag har läst igenom häftet med all info och sånt jag måste lära mig :) och nu tänker faktiskt jag besöka sängen för några timmars sömn..

NATTI NATTI