RSS 2.0

Städat

Nu kan jag säga att hela lägenheten är städad.. Nja inte vårat sovrum men där är det ett tvättberg som vi håller på och tvättar bort nu. insåg att det låg gardiner, täcken, sängkläder, kläder som är för smått för Elicia och kläder som vi inte ens använder i den högen. så tvätta bort och kolla igenom.. sälja de som går och kasta det som är trasigt står på schemat :) 
 
Idag kommer svärmor hit.. Elicia och älsklingen har varit och mött henne och de är nu påväg hem hit. 
Hon ska stanna en eller 2 dagar. Vet inte riktigt hur länge.. 
 
Ne, nu ska jag faktiskt dra mig härifrån för att göra de fint på köksbordet.. måste komma på något att ställa där :P 
 
 

Städdag

Idag har vi hållit på att städa.. 
Elicias rum blev ju klart igår redan men det fanns mycket leksaker i resten av lägenheten med :P 

Så blev in med lite saker i hennes rum också. Men jag tog fokuserat köket. har skurat varje skåp och diskat de som bara stått i skåpen och samlat damm :P Finns ett skåp som jag faktiskt hoppade över och det är det skåpet där jag förvarar alla glas för alkohol. :D diskar ur dom den dagen jag använder dom glasen och det är inte direkt ofta. blir oftast till nyår så använder jag champagne glasen men annars så står de bara där. får väl ta och torka ur det skåpet en annan dag för det är så grymt mycket glas i det skåpet och inget jag vill göra mig av med! 
 
 
Såhär ser iaf Elicias rum ut nu
 
 
Nu tänker jag sätta mig och mysa med älsklingen i soffan och hoppas han byter kanal.. för jag vägrar fotboll!!! 

Erbjudande på Boozt!

EXKLUSIVT ERBJUDANDE!!!!!

Nu på söndag den 29 Juni har dom minst 30% på ALLA vår och sommarkläder.

Med J.Lindeberg, BOSS, Bruuns Bazaar, Tommy Hilfiger, Filippa K, Ganni och By Malene Birger för oss underbara kvinnor. Klicka här

Och för er män har de dessa märken BOSS, J.Lindeberg, Bruuns Bazaar, Tommy Hilfiger och Filippa K. För er så finns denna länk 

 
 
 

Grattis Marcus!!!

Idag fyllde min söta systerson Marcus 16 år :)
 
Vi startade dagen tidigt här hemma för Elicia hade tagit min telefon och lekt med och sedan svarade hon när Jonas ringde vid kvart i 9 eller något sådant. :P
Nåja, jag kom upp tidigare än vanligt. men hade varit skönt och sova längre. Har verkligen en knepig sömn nu.. Kan verkligen inte somna på kvällarna. Och när jag väl somnar så är det kanske 2-4 timmar kvar innan Elicia går upp. Men hon är ju snart 6 och fixa igång tv och göra frukost klarar hon själv. så stolt mamma jag är. 
Förstår dock inte varför jag inte kan sova. Jag brukar kunna sova när som helst men det går i perioder hela tiden.. 
 
Gick iaf över till Jonas och barna och tog en kaffe och vid kvart i 10 typ så följde vi med Jonas och lämnade tjejerna på dagis och sedan så knallade vi hem för att städa.. Började med Elicias rum som brukar ta längst tid att fixa. 
Jonas hörde av sig så det blev en kaffe till där och sedan städade vi lite igen när vi kom hem. Monica kom över och Elicia fick sin ansiktsmålning som inte jag fick fixa.. 
 
Ner på stan och fixa presenter och grejer med Monica och Elicia. 
Sedan gick vi hem och lassade av maten jag hade handlat för att sedan gå över till dom för att äta tårta och fira Marcus. :) 
 
Elicias rum blev fint efter en möblering också.. Kunde inte låta bli att göra om i hennes rum.. De andra rummen går typ inte att möblera om :P hahaha
 
Grattis unge! 
 

Sommarrea på Beauty Planet

Jag tycker att ni som älskar kläder och även bra priser ska kika in Beauty Planets härliga sommarrea.
 
 
Klicka på bilden ovan så kommer ni till den underbara rean.
 
Sommarrean pågår tills den 17 augusti!
 
Kommer själv besöka sidan lite senare ikväll, men jag ville dela med mig av detta redan nu så att ni får chansen att göra bra köp på en härlig rea! 
 
Hoppas ni hittar något som ni vill ha. 
Ha en fortsatt trevlig kväll mina härliga läsare!
 
 

Ringarna ♥

Idag så gick vi över till Jonas och Johanna och tog en kaffe och umgicks lite. Dom är ju barnfria och kan ju göra lite som dom vill :) 
 
Så när vi väl skulle ner till stan för att hämta ut ringarna så följde Johanna med. Lite varmt ute en stund, men när Elicia hade fått leka av sig i lekparken så blev det väldans kallt. solen gick i moln och det började blåsa. Inte skönt alls. :P
 
Kärlek på högnivå. 
Jag älskar dig och kommer alltid att göra ♥
 
Eftersom vi valde våran 1 års dag till förlovningsdag så har vi egentligen varit förlovade sen den 9 juni. Men vi ville betala hela summan på en gång så vi beställde ringarna den 18 som jag skrev i ett tidigare inlägg och igår fick jag mess om att de var klara för att hämtas.. så vi hämtade ut de idag :D

Etuna och smarteyes.

Idag var vi till etuna jag och Elicia. Vi var till Smarteyes för att prova ut ett par bågar till hennes glasögon hon ska ha. :D
Jättesur på bilden för hon vill absolut inte ha glasögon. 
Men hon är ju riktigt fin dom där bågarna. 
Efter det så gick vi och köpte nya stövlar till henne. :)
Sedan tåget hem igen. :)

Vill ha!!

Kollade in klänningar på Bubbleroom och det första jag fick upp var denna skönhet..
 
Så jäkla fin.. Fanns ju andra färger med men denna var på första sidan och jag fastnade för den på engång.. Men har erfarenhet av dessa klänningar och kan säga att så länge det är dragkedja i sidan så kan jag inte ha dom.. om jag inte beställer jättestort och helt fel storlek och då sitter dom inte bra på mig istället.. jäkla synd!
 
 
 
 

Smultron och Promenad

vi tog en sväng i skogen och tog med kameran och även en hink för att kanske hitta smultron. :)
vi gick spåret och sedan så gick vi även till St Eskils källa och kollade lite. 
 
 
 
 
 
 
 
Här har ni några bilder.. :)

Midsommarafton på Visholmen

Idag vaknade jag redan vid 4 och ingen var vaken.. Nej inte ens katten :P Han låg och sov nere vid mina fötter. 
Men han reagerade när jag väl satte mig upp.. 
Gick på toa och sedan gick jag och la mig igen. Elicia vaknade sedan runt 5 tiden och kunde såklart inte somna om så jag hörde henne hålla på med något i sitt rum. runt 6 kom hon in och frågade mig om hon fick gå upp och kolla på barnkanalen på tv och självklart fick hon göra det. 
 
Vi åt tidig lunch redan vid 11 för att hinna ner till midsommarfirandet på Visholmen. Min faster hade inte svarat på 2 dar så gav det en chans till på morgonen men hon svarade inte så jag valde att inte gå ut dit ifall det hade blivit galet. 

Vi begav oss ner till Visholmen alltså det här var det första vi såg vid burges blommor
Liten söt midsommarstång i rondellen :P
 
Vi gick och handlade lite fika och sedan gick vi ner till badet. Där satt en äldre man och spelade på dragspel. :)
 
Vi träffade Ewa, Tuva och Alva och Alva blev ju överlycklig och ville inte alls släppa taget om mig. Söta unge! :D
Midsommarstången kläddes och Ewa o.co åkte vidare till något annat ställe för att fira midsommar. Elicia blev väl lite besviken men det gick över när hon fick rida. Under tiden som hon red så reste man midsommarstången och började dansa. 
 
Först en rolig min och sedan leendet när hon väl sitter på hästryggen. 
 
 
 
Sedan dansade hon :D
 
Björnen sover var ju också en favorit :)
 
Änderna ville vara med på ett hörn de också :P hahahaha
 
Fin i sin krans :)
 
När vi kom hem så tog jag en midsommarmys med Hoppis och han fick blötmat som inte alltid står på menyn. Ja även han måste ju få lite gott till midsommar
 
 
 
Sen hittade jag en bild nu.. 
Kolla leendet på ungen när hon sitter där hon sitter
 
Innan läggdags så var det "pappamys" som gällde!
 
Vi har haft en bra dag och det har inte regnat på oss iaf.. Blåsigt har det varit men det har varit helt ok! :D
 
Glad Midsommarkväll på er alla!

Rosor till fröknarna.

Idag så gick jag inte upp ur sängen förrän vid 11... jag har varit så grymt trött på senaste tiden att jag inte alls fattar varför.. saknar något?? Nej, det tror jag inte.. För jag äter allt jag borde.. 
 
Men Elicia hade ätit frukost iaf. Tur att hon är så stor att hon klarar av det själv. 
 
Regnet bara öste ner men vi tog allt på oss kläder och knallade ner till stan och köpte små rosor i kruka och gick till dagis. Dock hade Elicia räknat lite galet så det saknades en. Men men. hoppas den fröken inte blir för ledsen. 
 
Bilden är tagen från google. 
 
Men rosorna var ju supersöta och jag tror att jag ska köpa 2 st till mig själv också. En rosa och en röd. :) Så supersöta.. 
Fröknarna och den manliga "fröken" som hon haft under åren/året blev ju jätteglada och Elicia fick många kramar. Vi ska nog ta en sväng förbi där nästa vecka för hennes "mentor" fröken var inte där utan hon hade gått hem lite tidigare. Sicken otur.. 
 
 

Minigolfen

Idag så gick jag, lilla trollungen och älsklingen ner till stan.. 
Vi har beställt våra förlovningsringar idag. Dock var ju tanken att vi skulle ha förlovat oss den 9 juni, men pengarna räckte inte till det så i ringarna står det den 9 juni. men ringarna är alltså beställda idag. :)
 
Bild kommer senare! :D
 
efter det så snackade vi lite med en kvinnligpolis för att Elicia är lite rädd för polisen och tanken var att Elicia skulle få träffa en polis och det gick ju jättebra. Hon pratade en massa med polisen. Och fick svar på de frågor hon ville ha svar på. Som att polisen inte är farlig. och vad en polis gör när de jobbar. så problemet är löst! 
Sedan frågade ju Elicia självklart vad hon hade för saker på sig och det fick Elicia också veta. Så nu vet Elicia allt hon behöver veta och hon har insett att polisen bara finns där för att hjälpa människor mot ont i stort sätt. 
 
Efter pratstunden så gick vi ner och spelade minigolf. det var kul till nr 15 typ. sen ville Elicia inte alls vara med längre. Dock räknade vi inte hennes slag på rätt sätt så hon kom 2a med fusk ;) ibland måste man vara snäll.. annars hade hon fått - på alla banorna. :P 
Jag vann iaf över min kärlek! hihihi
 
Sedan blev de handla mat och sedan hemåt. 

Fika och bus i stora lekparken

Först gick jag, Monica och Elicia ner till stan och handlade lite grejer som Monica och Marcus skulle ha med sig imorn när de åker på läger i 10 dagar. 
Sedan gick vi hemåt för att lämna av dessa saker och sedan ner till lekparken tillsammans med Tobbe också för att umgås, fika och leka :)
 
 
 
 
När vi la ut filten och satte oss ner så fick vi besök av herr och fru and som inte alls var så långt borta. 
 
 
 
När vi varit ute i solen i några timmar så gick vi hemåt.. Kollade på filmen frost och färgade håret på Monica och käkade mat. 
Följde sedan med Monica hem för att få hem lite saker som är mina som hon har lånat :)
 
Nu blir det tv en stund. :) Så får vi se vad morgondagen har att bjuda på :P

Bandy och bus

När vi ätit middag och hade tagit det lugnt en stund efteråt så gick vi ut till lekparken som ligger på gården. 
Där lekte Elicia en stund och sedan ville hon spela bandy med Tobbe :)
 
 
Nu börjar bandyn och det blev mycket spring. Elicia tröttnade efter en stund och då såg jag Kenneth och Marcus komma hem så Elicia sprang dit och då kom Marcus med så de spelade lite bandy alla 3 :) 
 
 
 
 
 
Tog även kort på trädet som någon har målat :P 
 
 
 

slagstaglass

Första dagen på sommarlovet för Elicia så blev det en promenad efter lunch ner till stan för att äta glass och kan säga att det blåste väldigt friskt när man närmade sig vattnet.. nästan så det var lite kallt. 
 
Vi gick ner till slagsta och köte en varsin glass. men vi insåg ganska snart att det var omöjligt att äta glass där så vi gick och satte oss utanför biblioteket. :)
 
 
Här är ett urval av bilderna som togs. :)
glassen var jättegod och vi hade riktigt kul :)

Sommarlov

Jag lämnade Elicia på dagis som vanligt.. Men vid 11 tiden så ringde Elicias dagisfröken och berättade att Elicia kände ett obehag och man såg på henne att hon tyckte det var jobbigt att vara på dagis.. De håller på att packa ihop allt för de ska byta lokaler om ca 2 veckor så det är grymt mycket att plocka undan. 
Men Elicia stannade ändå kvar till kvart i 2 ungefär.. 
 
Dock bestämde vi att jag någon dag nästa vecka ska gå till dagis med Elicia när dom är ute, så Elicia kan vara ute och leka med sina kompisar medans jag är där. Jag tror att det är det bästa för min lilla trollunge som inte alls gillar för stora förändringar. 
Så vi tar helt enkelt sommarlov en vecka innan det egentligen var dags för det!
 
 
Haha, visst är hon söt.. :P

Blixtrar och dunder.

Idag var Elicia på dagis. Under tiden jag var hemma så hörde jag dunder och insåg att det var blixt och åska ute..
När det var dags att hämta henne så gick jag dit men vi tog bussen hemåt. men vi klev av vid Campus för att se när studenterna sprang ut från Thomasgymnasiet. Monica, Eric och Lina var där med så vi stod med dom. Det var ju kompisar till dom som tog studenten idag. 

Men när dom sprungit ut och det var typ dags för tåget runt stan innan flakåkning så öppnades himlen och det bara vräkte ner. Elicia var jätterädd för åskan var ovanför oss och jag hade henne i famnen under ett tak och blev åtminstone skyddade från att bli blöta. Men vi såg ju blixtrar precis framför ögonen och dundret precis ovanför oss.. När det värsta hade gått förbi oss så gick vi hemåt. lite blöta var vi när vi kom hem. Men det var bara att byta om och sedan gå över till Jonas och Johanna och dricka en kopp kaffe.. sedan hem och äta.. när vi ätit klart såg vi denna regnbåge på hilmen och Elicia var ju självklart lycklig. 
 
 
Den var inte lika stark när jag hade fått fram kameran på mobilen men den syns ju iaf ;)

Avslutningsfest på dagis

Lämnade Elicia på dagis som vanligt och sedan gick jag ner till stan för att handla hem fika för festen på eftermiddagen. Var hem och lämnade grejerna och sedan gick jag över till Jonas på kaffe. 
Monica ringde runt lunch och frågade om jag kunde komma ner och äta lunch med henne så det var bara att knalla hem byta skor och gå ner till stan. 
 
Åt inne på Nancys och vi tog en varsin laxsallad :) Den är ju bara så god! och jag ÄLSKAR lax. :)
gick runt och kollade lite och sedan gick vi hemåt. 
 
Jag var typ bara hem och vände. Tobbe och jag gick till dagis så vi var där till 15 och eftersom vädergudarna inte var på våran sida så fick vi vara inomhus i sporthallen. Men vi fick ändå underhållningen av en filiokus Fredrik. 
 
Med på bilderna här är hans sköldpadda Göran :P
 
Efter trollkarlsunderhållningen så gick vi och fikade på avdelningens rum. Mycket trevligt. :)
 
Elicia kommer nog sakna dagis och sina kompisar i höst men hon får helt enkelt skaffa sig nya. :) Hon kommer ju fortfarande ha de gamla kvar! 
 
Vi har ätit middag och Elicia sover tror jag. Så strax ska jag sätta mig vid tvn innan läggdags..
 
Imorn är det sista utvecklingssamtalet på dagis. :)

Ögonläkaren

Idag var Elicia ledig för vi skulle åka med bussen kl 13 till Mälarsjukhuset för att besöka ögonläkaren. 
Jag vaknade vid 4 på morgonen och hade svårt att somna om. Men när Elicia kom in vid 7 så var det lika bra att kliva upp. 
 
Innan vi åkte så tog vi en glass på statoil. 
När vi kom till sjukhuset så letade vi upp vart vi skulle och gick till receptionen och skrev in oss.. strax efter så blev Elicia uppropad och då fick hon ögondroppar som inte alls var något roligt alls. 
Vi gick upp en våning till lekrummet.
 
 
Strax efter att vi satt oss där så kom ögonläkaren ut och vi fick gå in. han kollade med mikroskop eller vad det heter. Sedan fick vi gå ut och vänta igen. 
Efter en stund blev Elicia uppropad igen och då var det en tjej som skulle mäta hennes ögon. efter det så fick vi vänta en stund till.. Sedan fick vi träffa ögonläkaren igen. och han kollade lite till och sedan skrev han ut glasögonrecept till lilla damen.. 
Elicia som var så otroligt duktig fast det var väldigt jobbigt med dropparna och hon såg suddigt trodde hon blivit blind och var väldigt ledsen.
 
Fick låna mina solglasögon ner till stan för hon var ljuskänslig och sedan fick hon ett par solglasögon med Hello Kitty på av Monica. Elicia fick välja själv för att hon var så duktig. Sedan tog vi en sväng på BR och hon fick 2 nya filmer och lego med Ariel (som jag lovat att hon skulle få). 
Åt på Mcdonalds gjorde vi efter det. 
 
 
 
Tog en sväng in på glitter och även in och finn.. 
Sedan åkte vi hemåt. 
Blev en hel dag i Eskilstuna, men kom ändå hem väldigt skapligt ändå :)

Thaimat och glass!

Firade ju 1 år idag med min älskade Tobbe. 
Så vi var först över till Jonas och Johanna. Jonas fyllde ju år så det blev ju kaffe och tårta. :) 
Ingen liten tårta heller utan 6 våningar :P måttligt mätt blev man och vi som skulle ut och äta.. 
 
Monica passade Elicia och vi gick ner till stan. 
Gick förbi Riva (en restaurang som ligger vid vattnet) men där föll inget i smaken. Tänkte oss sedan Kina, men båda kinarestaurangerna var stängda så det blev Thaimat istället :) 

Mysigt litet ställe och jag åt wokad Lax och grönsaker i sötsursås och ris. Så jäkla gott. Tobbe åt någon stark wokad kycklingfile och grönsaker med ris. Mättligt mätt igen. Sedan tog vi en promenad vid stranden runt hela, tog en glass på slagsta och såg dessa när vi gick runt hamnen
Ett andpar med en liten dunboll till unge. SÅ SÖT!!! 
 
sedan gick vi hemåt. :)
Kollade på film och nu blir det sängen

1 år idag ♥

Idag firar jag och älsklingen 1 år tillsammans.. ♥
 
Det känns inte som ett år redan men så är det.. Vi blev tillsammans på samma dag som Jonas fyller och han fyller idag :P hahaha... lätt att komma ihåg ;) om man har dåligt minne alltså.. 
 
ikväll blir det iaf för oss att gå ut själva och äta någonstans.. :D
Monica tar hand om Elicia under tiden. 
 
Kan ni förstå. Ett helt år och så mycket vi har gjort och varit med om. 
 

Skolan

Söt tuff för att gå till skolan idag såklart. :D
 
Vi var vid skolan kvart i 9 och stod och väntade. Sedan så gick barnen in i klassrummet medans vi föräldrar skulle upp till aulan för informationsmöte. :D
Efter de mötet gick vi ner till klassrummet igen och då lekte barnen. Innan det var dags att gå så gjorde de lite sånglekar :) Elicia älskar ju sådant. så hon ser nog fram emot skolan iaf. hon var så glad hela tiden.. 
 
När vi kom upp till dagis sedan så var det en polisbil där och hon är ju så blyg och lite skraj för sådana saker. Men de hade tydligen haft förstörelse där under helgen eller natten. 
 
Jag blir så arg!! MORR!!! Varför kan inte folk bara låta förskolor vara?? Undrar vart i huvudet det har brunnit.. Det går barn där.. Glassplitter i hela kapprummet!! IDIOTER!!!
(så nu fick jag det sagt med)

Fy fan!!!

Elicia vaknade kl 2 i natt och tyckte att vi skulle vara vakna! Jaha??
Aldrig i livet var min tanke, men jag fick nog hålla mig till Elicias regler. Hon somnade igen vid 5 igen och då var ju jag pigg.. men lyckades somna om till 7 iaf. :D
 
Kan inte klaga på att jag fryser med en värmekälla i sängen. 
Hoppis ligger med huvudet på min fot och tryckt med kroppen mot mitt ena ben. :P
 
OMG... jag är TRÖTT!!!
 
Snart dags att gå mot skolan.. Elicia ska dit och hälsa på sina blivande klasskompisar och jag ska på informationsmöte med de andra föräldrarna. :D

Söndagspromenad till Karina

Idag blev det en promenad i solen. 
Elicia hittade denna påväg ner mot Hamnen. Vackra flygfän! :D
 
  
Hon är ju en liten modell xD
 
Det blev glass i hamnen och Elicia betalade själv med de pengarna hon fick av mig! 
Sedan knallade vi vidare. Vi gick ut till min faster och hälsade på. 
 
Elicia lekte en del med kameran och tittar ni ordentligt så ser ni katten högst upp i trappan :)
 
 
Elicia tog kort på ett rör som går under en väg och sedan på Karinas tomatplantor! :D
 
Och även på en blomma i gräset och på Karina såklart :D
 
På vägen hem tog jag några foton :D
Elicia bara älskar att stå framför kameran och det märks ju. Roliga miner är ju också kul ;)
 
Middag hemma, bad och sängdags för Elicia och hon somnade efter bara några minuter när hon lagt sig. Trött?? Mjo!

Nationaldagen!

Idag gick jag upp vid 8 halv 9. Elicia satt då och kollade på tv i vardagsrummet och fixade med något. :) 
Men jag känner mig så grymt trött hela tiden. Så undrar just vad kroppen försöker berätta för mig denna gång.
 
Nåja till dagen.. Var över till Jonas och Johanna på kaffe en stund, innan de skulle städa. sen gick jag hem och Elicia blev målad i ansiktet, men de bilderna har ni redan fått se i förra inlägget. :)
 
Johanna ringde i samma veva som jag höll på att måla Elicia och frågade om jag kunde komma över och hjälpa dom bära ut grejer som skulle slängas i grovsoporna. Elicia ville följa med och fick bära lättare saker som skulle kastas :)
 
Väl hemma igen så gick älsklingen ner på stan och handlade lite godare mat till middag för denna dag när det är nationaldag och grejer. :) 
Så idag blev det potatissallad och rostbiff till middag. 
och en juvlig tårta till efterrätt.. 
 
 
Godkänd med dekorationen??
 
Tänker även slänga ut denna bild som jag delade på instagram

 
Grattis Lina och Mikaela till studenten, lycka till med de kommande framtidsplanerna! :D

grattis Sverige!






Måndag med nya utmaningar

Upp tidigt och lämna Elicia på dagis :D
Hon som längtat så mycket. varit hemma i 5 dagar liksom så förstår att hon ville dit. :D
 
Var sedan och hämtade henne och när vi kommit hem blev de lugnt tills middagen och efter maten gick vi ut på en promenad. Väldigt skönt. :D
 
Bilder tagna med kameran innan batteriet tog slut :P
 
Bilder använda på instagram. :D
 
Första bilden jag tog med kameran blev ju stålande fin på min lilla sessa ♥
 
När vi kom hem igen så var det dags för sängen då kl var strax efter 19 tiden :D
 
Jag och älsklingen satte oss och kollade på Mission Impossible ikväll med :D
 

Söndag

Idag var jag och Elicia iväg till Madde och tjejerna för att klippa hår. :)
Tjejerna lekte och jag fixade Maddes hår. sedan så klippte jag även tjejerna med litegrann :D
 
Bilden påväg dit :P
 
När vi kommit hem och ätit middag så gick jag och Elicia ut i lekparken och Monica kom även ut en stund. 
Sedan var det bad och sovdags :D