RSS 2.0

Hämta Elicia i Strängnäs

Gick upp skapligt och drog iväg vid 8 för att hinna umgås med gudsonen och hans familj innan vi skulle förbi Monica och hämta Elicia.
Blev 2 koppar kaffe och bulle, bus med William och fick med mig kort på honom. Ett kort saknas men de tog Elicia hade visat den bilden tidigare.

Massa sötiskort. 

Vi åkte vid 13, ner på stan och handla åt Monica. När vi kom dit blev de kaffe och tårta, presentöppning för Monica och sedan klippte och färgade jag hennes hår. Lämnade Strängnäs runt 16 tiden för att åka hem och laga mat och imorgon är de dags för Elicia att börja skolan igen. Hon har haft en härlig vecka i Strängnäs under sportlovet. 

Promenad, sushi och kvällstur

Åkte in till Nyköping efter att vi hämtat ett paket på Ica.
Gick en sväng runt Nyköpingshus. Kollade till den vita ankan i ån. 



Sen åkte vi hemåt. Började förbereda sushi riset. Och de blev sushi till middag idag. Första gången jag gjorde detta, men gick å äta iallafall. 


På kvällen var vi så uttråkade jag och Fredrik så vi tog en tur med bilen. 


Fabriken och Dollarstore

Idag blev de en tripp till Sparreholm och Fabriken. Fredrik behövde byxor så blev 3 par jeans, 1 par mjukisbyxor, 1par shorts samt en långärmad tröja.
Jag köpte 2 par byxor samt trosor.
Köpte en hoddieklänning till Elicia och byxor samt trosor. 

Sen köpte vi naturligtvis 2 plagg till William med i försenad dopdagspresent. 😊
De blev även födelsedagspresent till Monica med. 

Blev leksaksmaskiner som William kan ha och leka med när han kommer till oss i vår, sommar. Engångshandskar, 2 böcker, en dammvippa, skålar 4st samt 4 soyaskålar. 😍 När vi var klara där åkte vi hemåt men stannade till på Dollarstore för att köpa skärp till Elicia. Så köpte vi godis, en present till Monica där med, odlingskrukor samt 2 förpackningar med munskydd.

Nu är vi hemma och bara tar de lugnt. Vilket får bli för jag har ju fått den här härliga perioden igen. Och jag har slående ont. 😥



Denna tröja är ju nostalgi och fastnade jag för så den får William på söndag. 😍

Stockholm t/r

Ja så blev de idag.
Fredrik hade vunnit en auktion så vi åkte upp till Segeltorp för att hämta ut de. 
Jag satt kvar i bilen under tiden och han fick inte lämna bilen utan munskydd. Likabra. 

När han hämtat de så åkte vi hemåt men förbi Bauhaus för att köpa med en spaljé åt Jonas. Då hade vi båda munskydd men de var ju inte många i den gigantiska lokalen. 

Sen blev de hemåt. Var in på macken vid Sille krog och hon såg direkt att vi var utsvultna. Haha. Så blev en korv med mos bricka och sedan hem.

Vad har jag gjort mer idag då?
Pratat med Elicia som har de bra i Strängnäs och hänger med William (gudsonen) och hans familj.
Elicia skickade en bild som hon ville att jag skulle spara vilket jag gjorde. 

Sötis 😍


3 dagar bara



Välkommen upp Krasse! Gott på mackan! 😋

Sötisar

Fick denna bild av Jonas.


Elicia får inte vara ifred för William. Han ska vara där hon är. Och fick även veta av Elicia senare att han absolut inte ville att Johanna skulle ta honom till sängen vid tupplursdags. Haha. De skulle Elicia göra. 

Men hon är ju favoriten. Så när han kommer hit i vår/sommar så går de nog strålande. 👍😍

Strängnäs

Idag åkte vi till Strängnäs för att lämna Elicia där över sportlovet.
Först träffade vi Ewa då jag gjort en gåva till henne och barnen, samt köpt en bukett rosor. Ville så gärna ge henne något för att beklaga för hennes brors bortgång. "kusinerna" som blev en del av mitt liv.

Stod och snackade i en halvtimme ungefär i regn. Haha. Men vad gör de om hundra år. 
Så otroligt härligt att få träffa henne iallafall. 

Sedan blev de hem till Jonas och Johanna för att dricka kaffe och lämna Elicia. Blev ju att vi stannade många timmar. Lärde gudsonen William att göra de man kallar indianläte. Så nu gör han de när jag pratar via videosamtal. Kul!!! 😂 Fredrik åkte och shoppade med Jonas. Innan vi skulle åka åt vi middag.

Åkte när de började bli mörkt. 


Elicia kommer nog få en rolig vecka. Och behöver garanterat komma ifrån Oxelösund en vecka. 👍😊

Underlig natt och dag!

Stora hjärtat jobbade natt och jag kunde som vanligt den är veckan inte sova.

Men till en sak igår. Texten nedan i tjock text är kopierad från min fb:

Jag är rätt stolt att mitt barn har börjat säga ifrån. Stärkt självförtroende och självkänsla! ✔️

Ett person hade under torsdagen sagt:
Du är så ful så jag ser dig inte (eller liknande) Elicia kontrar med
"Jag sticker hellre en nål i mina ögon än tittar på dig."

Kapisch?!
Jag säger bara ÄNTLIGEN!, säger hon ifrån!
Från att tidigare, tagit åt sig, kommit hem och varit sur, arg och ledsen beroende på vad som sagts.

Hon tog naturligtvis upp detta med lärare också. Men jag är så glad att hon stod upp för sig själv och inte vek en tum utan kontrade tillbaka!

Ja, men exakt så som står. Äntligen tog hon ton och sa ifrån!

Så går vi tillbaka till i natt igen. 
Jag kunde inte somna förrän framåt 3 och då sov jag igenom 3 larm och till kl 12.

Ner till affären för att handla och sedan hem och äta sushi med Fredrik. Har även ägnat eftermiddagen till att så, plantera om och ge mina växter kärlek. 



Sen kom posten och de var i onsdags kväll som jag beställde detta. 

2 nya palettbladssorter
1 påse med smultronfrön
1 påse oregano
1 påse gräslök 
1 påse basilika

Så nu har jag och göra framåt. 😍 Jippi! 

Blev middag vitlöksspäckad fläskfilé med potatisgratäng, grönsaker och mangocurrysås. 
Talang kollades på och nu är de väl dags att läsa och sedan sova. 

Godnatt 😴


♣ I de lugnaste vatten

Titel: I de lugnaste vatten - Morden i sandhamn
 
Författare: Viveca Sten
 
Bokens baksida:
”I de lugnaste vatten” är den första kriminalromanen i Viveca Stens serie Morden i Sandhamn. Det är en het julimorgon på Sandhamn i Stockholms skärgård. En manskropp inlindad i ett fisknät flyter i land på öns västra strand. En dryg vecka senare hittas en kvinna brutalt mördad inte långt därifrån. Thomas Andreasson från Nackapolisen får ta sig an fallet och till sin hjälp får han oväntat barndomskamraten Nora Linde, som är fritidsboende på ön. En mördare går lös i sommaridyllen och pressen på polisen ökar alltmer. De måste snabbt finna den skyldige innan ytterligare liv går till spillo …
 
 Mina tankar:
Jag älskar ju dessa slags böcker, just denna har ju blivit första delen av serien Morden i sandhamn som visats på tv. Men måste ju säga att vissa saker är inte samma som i boken som de är på filmen. Men det spelar ingen roll. Man får samma bild i huvudet som från serien iallafall. Läser man boken först och sen kollar på serien så blir de en annan sak. Jag har gjort på detta sett vid flera tillfällen. Kollat film och sen läst. Viveca är en suverän författare! En 5 poängare!
 
Betyg: 5/5
 
 

♣ Djupgraven

Titel: Djupgraven
 
Författare: Camilla och Viveca Sten
 
Bokens baksida:
Djupgraven är första delen i Camilla och Viveca Stens rysarserie för slukaråldern. Övernaturligheter hämtade från nordisk folktro möter sjömansskrock och bäddar för sträckläsning. I huvudpersonen Tuva får vi också en träffande skildring av hur det är att växa upp och känna sig annorlunda i ett litet samhälle.

Även om tolvåriga Tuva inte har mycket gemensamt med sina klasskompisar och mest håller sig för sig själv har hon alltid känt sig hemma i skärgården och på Harö, där hon bor. Hon kan alla kobbar, skär och grund utan och innantill. Men den här hösten har något förändrats. Människor försvinner spårlöst i havet, mörka skuggor böljar under vattenytan och övernaturliga väsen visar sig bland träden ...

Tillsammans har mor och dotter Sten skapat en olidligt spännande första del i en rysartrilogi. Viveca Sten är en av våra största deckarförfattare, dottern Camilla har nyligen släppt sin hyllade debutroman för vuxna.

Mina tankar: 
Boken var mycket spännande och passar nog mer en tonåring än en vuxen, men den var riktigt bra. Lite läskigt och magiskt på sina håll som det ska vara för ungdomar.
Har du en ungdom som vill läsa något spännande som utspelar sig i Sverige och i Stockholms skärgård så är detta verkligen ett riktigt het tips. 

Betyg 5/5

 

♣ Tre dagar med Ku Klux Klan - Bergfeldts Amerika

Titel: Tre dagar med Ku Klux Klan - 4 delar.
 
Författare: Carina Bergfeldt
 
Textens innehåll:
Följ med Carina Bergfeldt till USA:s mest rasistiska stad, Harrison i Arkansas, där över 99% av befolkningen är vit. Sydstatsflaggor hänger från butiker och bilar, och skyltar som varnar för "vitt folkmord" står längs motorvägen. En skakig biltur in i skogarna leder till platsen där Ku Klux Klan håller sin årliga träff. 
 
Och du är inbjuden.
 
På gården, där klanens ledare hälsar välkommen, springer barn omkring och leker, klädda i T-shirtar med klanens nazistliknande rödsvartvita symbol. Familjen är i fokus och kvinnor utgör en allt större del av medlemmarna. 
 
Under de tre dagar som årsmötet pågår väljs nya "riddare" in och vikten av att bevara och försvara den vita rasen upprepas gång på gång. 
Parallellt berättas Ku Klux Klans minst sagt brokiga historia fram tills idag. En avhoppad medlem ger sin bild av klanens noga uttänkta rekryteringsmetoder. De tre dagarna med klanen avslutas med korsbränning, en tradition som skrämt människor i över 100 år. 
 
I reportageserien Bergfeldts Amerika berättar journalisten och författaren Carina Bergfeldt om ett annat USA, bortom de braskande rubrikerna. Hon tar oss med under ytan till platser och personer som sällan lyfts fram i ljuset. 
 
Tre dagar med Ku Klux Klan är baserad på en artikelserie i Aftonbladet. Reportaget har utökats med nytt material och inleds med en hälsning från författaren. 
 
Mina tankar:
Efter att ha läst alla 4 delarna så har man fått en inblick hur det är att vara både en av de i Ku Klux Klan men även hur det är att vara av en annan hudfärg eller religion när Ku Klux Klan härjade förr. Nu för tiden håller de kanske inte på som då, men läs denna för det är riktigt intressant läsning. 
Och Carina är en helt enastående journalist och författare. Grym!
 
Betyg: 5/5
 
 

♣ Sommarstugemordet i Arboga

Titel: Sommarstugemordet i Arboga
 
Författare: Thomas Bodström & Lars Olof Lampers
 
Bokens baksida:
Sent på kvällen den 3 augusti 2016 kommer det desperata larmet från en 63-årig kvinna i sommarstugan vid Hjälmaren.

Jag har fullt av hål i kroppen, skriker hon till SOS-operatören.

Kvinnan är chockad och svårt skadad av flera knivhugg. I sängen bredvid ligger hennes man död, även han knivhuggen. Det här blir upptakten till ett av de senaste årens mest omskrivna och sensationella mordfall, där spåren snart leder bakåt till ytterligare ett misstänkt mord; det visar sig att den 63-åriga kvinnans dotter ett år tidigare förlorat sin make i en drunkningsolycka, precis vid samma sommarstuga. Nu får utredarna anledning att titta närmare på det fallet, liksom på om dottern kan ha något med knivattacken på föräldrarna att göra.

I boken Sommarstugemordet i Arboga i serien Svenska brott följer vi mordfallet och trådarna bakåt, därefter också rättegångarna i tingsrätten och hovrätten fram till domarna.
 
Mina tankar: 
Boken innehöll den faktan och de man sett på tv i typ svenska fall osv. Men helt klart värd att läsa. Det är en sak att läsa saker och en sak att lyssna och titta på saker. 
Jag tyckte den var bra iallafall. Har läst de tidigare böckerna i Svenska brott serien med Thomas Bodström och även de har varit bra. 
 
Betyg: 4/5
 
 

Semmeldagen till ära

Idag har jag nog inte gjort ett skit 😂
Jo jobbat lite med mitt hemliga har jag gjort. 

Diskat har jag också gjort, för de är typ de enda jag gör. 😂 Kan säga att jag hinner inte med att diska allt varje dag så innan jag hunnit diska så har de kommit mer. För vissa i familjen inte kan använda samma glas flera gånger, eller skölja av/ur sin tallrik. Undrar vad som händer om jag slutar diska? 🤔 Nej, jag tänker inte ta reda på de.

Blev korv och makaroner idag och till efterrätt semla dagen till ära. 
Min blandsemla. 

Vanlig semla

Glad tjej som måste se bra ut på kort. 😂 Så de kommer inte komma några flummiga bilder på damen tydligen. 

Sen har vi ju den här mannen. Mannen jag älskar och som verkligen bjuder på sig själv 😍😂



Alla ❤️ dag

Ja hur spenderades den. Sovmorgon till 12 😱
Promenad på Jogersö 




Middag lagad av Elicia med hjälp av Fredrik. Diskat, kolla liven med LaxTon och spöken på bild. 

Vad mer har gjorts. Nja, inte mycket.

Bilder från kameran som skulle ha lagts till i fredags och igår kommer så fort de funkar. Delar dessa inlägg så ni får se. Men de flesta bilderna finns redan på min foto sida på fb. 👍

Stjärnholm - vinterfoton

 
 
 
 
 
 
 
 
Om det är någon som vet vad gör spår de är i snön på bilden så får ni gärna skriva en kommentar. :)
 

Så sjukt jobbigt!

Idag är jag full av känslor.
Jag är glad och ledsen. Den blandningen är inte så rolig för jag blir så känslostyrd av det. 
Arg har jag varit idag med. 
Ska försöka förklara de här på ett bra sätt tror jag. 

Blev arg på Elicia för att hon inte lyssnar. Jag fick med mig Fredrik och drog till våtmarken för att stänga bort känslorna av ilska som bubblade. Vilket fungerade. 

Bilder från våtmarken kommer!

Glad för att min kusin Patrik ska bli pappa samt min vän Adde och hans Jenny är gravida. 
Ledsen för de här med Robin såklart. Men även för att jag inte har den förmånen att bli gravid naturligt. Vet inte ens om de blir något med äggdonation heller. Har liksom inte hört något sen samtalet med kuratorn. 

Att titta på talang var jävligt dumt när man är i dessa känslor, fick tårar i ögonen vid 2 tillfällen.

Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva. Men att känna sig värdelös som kvinna gör jag iallafall. 

Sådär då! Nu har jag delat med mig av hur den här dagen har varit. Hoppas den är bättre imorgon! 😊

Våtmarken vinterfoton

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spagetti och baconröra


Koka spagetti eller den pastan ni vill ha. 
Stek bacon, blanda i kokosgrädde och champinjoner. Krydda med salt, svartpeppar, cayennepeppar och någon grillkrydda. Jag använde mig av jägargrill. 😊



Dagen är tung

Somnade 5 imorse låg och tänkte en massa. Ja ibland blir de så, men så jobbigt att de är just nu när jag faktiskt fått in rutin och sovit på natten och gått upp tidigt igen.

Under dagen så har jag gjort så lite som möjligt, varje gång jag bläddrat på fb eller Instagram ser jag inlägg från mina "kusiner" och ser deras smärta i deras sorg efter Robin. Det gör så ont i mig. 💔
Tänk om man bara kunde dra tillbaka tiden och se till så det aldrig inträffade!

Har lagat en ny sorts mat idag. Pasta med tomatsås och räkor med kokta grönsaker. 
Blev en sväng ut till soprummet med räkskal och andra sopor. Sedan till tvättstugan för att fixa tvättid. Sedan tog jag och Elicia en promenad men de blev ingen lång inte. Fy bubblan var kallt de var ute. 🤣 

Vad gör jag nu. Fördriver tiden med att kolla på tv. 😊 Ingen bild idag men de får ni leva med. 


Jobbig dag

Förutom att jag fick ett sorgligt besked så har dagen varit jobbig från och till. Tankarna maler men har iallafall tagit hand om min Red Head (palettblad) klippte ner och planterade om.

Hittade även saxet som fick gå genom håret så ca 15cm klipptes bort. 😱


Lite smått ojämt, men har oftast uppsatt så det är nog skit samma i längden. 😂😂

Men nu är iallafall de slitna topparna borta och håret är nytvättat och kommer må bättre och växa bättre. 😊

Vila i frid Robin

Runt 2001-2002 gifte sig min morbror med Robins mamma. Och vi blev ingifta kusiner och samma sak med hans systrar.
Åren gick min morbror och hans mamma skildes men vi har ändå valt att kalla oss kusiner ändå. 
Det spelar liksom ingen roll vad som står i pappren, en familj kan se så olika ut. Det är ju faktiskt hur man själv känner som räknas anser jag. 
Idag när jag loggade in på fb såg jag att hans lillasyster gjort ett så sjukt sorgligt inlägg att jag fick som ett känsla av ett hugg i hjärtat. 😭 

Även om jag inte träffat eller pratat med dig Robin på många år så har jag tänkt på dig massor. Ditt liv avslutades så fort, men vet du vi ses igen i ett annat liv. ❤️ Saknar dig!

Och till din närmaste familj kan jag bara säga att jag finns här som stöd och skickar all kärlek och massor av kramar till er. Beklagar sorgen 💔 




Händelserik lördag?

Vaknade vid 9 av mig själv.
Blev några timmar i soffan innan jag gick ut i köket och såg att min Riverwalk (palettblad) hade kraschat! Och då menar jag inte dött, utan att största stjälken gått av. 😱
Blev att plocka med mig krukar med resten av plantan, den brutna stjälken och sätta mig soffan. Plocka fram jord, klippa ner HELA plantan och slänga pinnen och rotsystemet i komposten. Fylla på ny jord i krukan och plantera ner 4 sticklingar i den. Resten blev sticklingar i vatten. Så nu har jag massor av sticklingar av Riverwalk. 😱🤣


Faaan! Den som var så fin!
Aja, vad är en bal på slottet liksom. 

Sen blev de att röja och Fredrik fick köra tetris i förrådet i källaren. Många kartonger med julpynt, halloween kalas grejer. Men är fortfarande kartonger som ska ner i källaren här uppe. Men fan man blev ju helt slut!

Nu på kvällen har jag kollat på LaxTons invigning av deras hemsökta museum! Så häftigt. 🤩


Middag, talang och fredagsmys

Minns inte riktigt vad jag gjorde under dagen förutom de vanliga sysslorna som att diska och sådär. Men lagade mat.

Lax i ugn med salt, peppar och citronpeppar, kokt potatis och hollandaise sås till. Dock hade jag velat ha citronsaft på laxen. Men aja!

Sen blev de fredagsmys med chips, läsk och talang på tvn för att heja på Arkadia (gycklaren). Han gick ju vidare. 👍



Har ju en knasig gubbe, men de vet ni ju redan. Samt en helt makalöst underbar unge! 

Jazz Marble

Här är då ett litet palettblad som jag tidigare sådda och nu fick den lov att flytta ut från uppdrivningshuset för att göra plats till nya sorters palettbladsfrön.

Bilden är tagen i ett skumt ljus som ni ser. Men kommer den upp mer så kommer det nya foton. 😊

Snöskottning, shoppa, promenad

Ja, de har varit en händelserik dag. Gick upp vid 7-7.30 typ och tanken var att jag skulle gå en promenad när Elicia gick till skolan men jag var så sjukt trött. Somnade 3 i morse typ.
Men tog de lugnt hemma, åt frukost och sedan åkte jag och Fredrik till hans mamma för att skotta uppfarten. Efter de blev de ica och hem för att skotta parkeringsplatsen. 

Hem äta lunch och sen bara vara. Ett tidigare inlägg gjordes som ni vet om växtvård o sådd. Sen blev de en del spelande på telefon. 

Blev middag och sedan en lång promenad. Har nästan gått en mil idag. 


Nu blir de chill innan sängen. Ska nog göra mig lite te och ta några skorpor strax. 

Växtvård och sådd!

Idag såg jag att min Riverwalk behövde lite omvårdnad och de fick den såklart. 
En gren hade gått av så blev sticklingar av den. Min Oxford Street behövde planteras om med mer jord och i samma veva tog jag tag i att flytta Jazz Marble (palettblad) från uppdrivningshuset och till en liten omplaceringskruka. 
Så blev uppdrivningshuset tomt och jag kunde så nya palettblad som legat och väntat på att bli sådda. 
Från vänster China Rose, Riverwalk, Red Head, Oxford Street och China Rose. 
 
Sticklingarna som blev
 
Frösådden
 
 
 
 
  
 
 
Palettblad är frön som ljusgror och ska alltså inte ner under jorden. Man kan tillochmed så på pads. Men jag lägger de på jorden och sprejar på vatten. Får se om de blir något av dessa. Jag hoppas!

2 promenader idag

Idag blev de två promenader pga snön. Det snöade på rätt bra när jag gick upp idag. 
Elicia skulle ju sjukanmälas och även om jag gör de via Schoolsoft så måste jag ju vara vaken. haha
 
 
 
Imorgon är det iallafall dags för henne att gå tillbaka till skolan igen. 
 
Men iallafall var ute ca 30 min första promenaden. Var relativt jobbigt att ta sig fram här och var så de blev en kortis, men hjälpte även en granne att få ihop en sån där stor snöskyffel. Såg att hon verkade behöva hjälp och frågade helt enkelt. Man gör vad man kan för att hjälpa till oavsett om de är pga pandemi eller snökaos. 
 
 
 
Andra promenaden blev innan middagen och då tog jag en annan sväng. Lite kallare men ändå riktigt skönt att gå. Har kommit en hel del snö kan man ju säga. 
Men här kommer lite bilder från den promenaden med. 
 
 
 
 
Ser ni speglingen i glaset på huset. Tyckte de var rätt häftigt. 
 
 
 
Oxelöskola som Elicia har sökt till för att gå i 7an. 
 
 

Växthyllor

Det finns ju så sjukt många och oftast så har man ju fönsterbrädor vid fönstren. Men har man öppna större ljusa områden i sitt hem så kanske man vill ha något nedan.

Jag tycker alla dessa är sjukt snygga. Skulle kunna ha allihop men de har vi verkligen inte plats med. 





Vad tycker du? Någon som sticker ut mer som du vill ha eller skulle vilja ha?
Kommentera gärna. 😊

Gamla Oxelösund i vinterskrud

Vaknade flera gånger innan jag faktiskt gick upp. Var tvungen att gå upp, sjukanmäla en snorig Elicia, som i helgen har spenderat många timmar i pulkabacken, i minusgrader men oerhört härligt enligt henne. 
 
Jag har ju som ni sett spenderat en del tid ute också med promenader och idag ska ni få läsa en härlig historia om min promenad idag.  Nu börjar vi. Dock kommer visa beskrivningar jag gör kanske inte göra er mer förstående, iallafall för er som inte bor här eller vet vägar och så. Haha. 
 
Jag klädde mig varmt och tog med mig soporna ut på samma gång, gick över vägen och svängde höger innan fontänen, gick bort mot sjögatan och sedan höger mot kustbostäders kontor och gick förbi där. Svängde höger på Nytorgsgatan och gick förbi Abbas och gick sedan på baksidan av D-skolans skolgård och ner på Hallgatan och sedan Gamla Oxelösundsvägen. Gick hela vägen ut till Gamla Oxelösund och träffade på en man som sett mig gå och han frågade om jag bodde ute i gamla, men förklarade att jag gått från stan och sedan skulle vända hem igen. Oj, vilken promenad du gör svarade han på det. Ja det är klart, man måste ju passa på och njuta av vintervädret när de är sol och så otroligt vackert ute. Såg även en sotare och det förde tankarna till när jag var liten och bodde i hus, men även så gick tankarna över till Madicken. Jag stod en stund och lyssnade på fågelsång från gråsparvar. Så härligt. 
Sen vände jag hemåt igen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vad kan man göra mer än att njuta av vädret en sådan här dag. Älskar vinter, när det är vinter, de ska vara snö, kallt och inte slask, grönt och plusgrader.