RSS 2.0

Grattis Sverige!!! (inlägg för 27maj)

1. Grattis Loreen till den makalösa vinsten i BAKU!
Du ägde verkligen och vi är så STOLTA över dig!!
Tack till alla dessa länder som gav oss 12 poängare :)


2. Grattis till Sverige för Elitloppet! Dock är jag inte direkt intresserad men ändå 2 vinster på samma dag :)

3. Grattis till alla mammor på morsdag!
Till min mamma:
Jag älskar dig högst och mest. Saknar dig så de gör ONT! men vet att du tittar ner på mig och Elicia! Puss

4. Grattis till mig själv som fyllde år :)
Och TACK TILL ALLA SOM GRATULERADE MIG!! ♥


Mycket BUS, BUS, BUS

13 maj:
Eftersom mitt minne sviker mig lite när det händer saker hela tiden :P
men aja, vet att jag uppdaterade bloggen denna dag.. men på eftermiddagen kvällen så blev det lite lek i lekparken där vi bor.. vi var även upp till Monica en stund :)
  


14 maj:
Lämnade skruttan på förskolan och knallade sedan hem och tog det lugnt. tog en kaffe och kollade lite på tv, vilket jag aldrig gör på dagarna nu för tiden.. förutom dessa dagar Elicia är hemma men då är det ju bara barnfilmer/kanalen som går..
gick hemifrån mot förskolan redan kl 13 för att ta en annan väg dit.. men det spelar ju tydligen inte roll vilken väg jag går för jag kommer ju i vilket fall för tidigt.. men det är ju alltid roligt att vara på förskolan en stund så man får se vad de underbara barna och fröknarna har för sig :P
när vi väl kom hem så kollade vi på någon film och åt mellis.. Elicia satt på en liten stol vid bordet och vips så ställde hon sig upp och slängde sig mot soffan... och vips så sov hon :P
kolla bilden vilken stil liksom :P
 


15 maj:
Elicia till förskolan och jag gick hem. Diskade och fixade lite. sedan blev det soffhäng tills det var dags att hämta Elicia. på eftermiddagen blev det en sväng till Jonas och Johanna. sedan hem och laga mat och sedan var det typ dags för sängen :P


16 maj:
Blev att rulla iväg till förskolan för idag var det dags för vårruset.. då springer de äldre barnen en runda och jag kände att jag var lite tvungen att se de..
Elicia fick nr 56 (tog bara en väst med ett nr)
Hon var i startgrupp 4, näst sista alltså.. och hon var så duktig min lilla skrutta... och hon orkade springa hela rundan.. och var dunderglad när hon kom i mål. hon pratar om det fortfarande och det är den 22 idag när jag skriver detta ;)
när det var klart så gick jag ner på stan och roade mig själv ett tag.. gick runt och kollade lite... hämtade ut ett paket från hm.
sedan hämtade jag Elicia och när vi kom hem så blev de mellis och lite senare så ringde jag Kenneth och han tyckte det var jättebra att jag skulle komma över för han hade köpt ett skrivbord och behövde trolig hjälp med ihopsättningen :P
så ja, de tog 3-4 timmar, med matpaus och kaffepaus och även toalettbesök :P Kul hade vi iaf :)
   


17 maj:

Norges Nationaldag :)
blev att gå ner till stan och fika med Monica. och sedan en runtvandring och sedan lunch.. blev pizza och en stoor sådan.. vi käkade vid vattnet och fortsatte sedan :)
På väg hem så stannade vi till i lekparken vid hamnen och då så ramlade Elicia av en av träningsgrejerna där.. och det blev skrapsår i pannan, handen och lite på ena knät.. så fick gå till minigolfen och kolla om de hade plåster, vilket de hade.. tur de ;)
på kvällen var vi över till Jonas och Johanna för att hämta nyckeln för att jag skulle mata fiskarna under helgen.
  

Denna natt drömde jag att Elicia blev påkörd av en traktor men reste sig upp och gick efter olyckan.. vaknade med ett ryck och allt detta hände i Stallarholmen där jag bodde förut precis utanför det huset.. snacka om jävligt galet.. hon hade på sig rosa byxor och tröjan tänkte jag inte på...
dessa byxor sätter jag på henne på morgonen utan att tänka på att jag drömt något sådant så det var ju hård koll på Elicia under fredagen 18 maj :P


18 maj:
Tillfällenas dag här i Strängnäs..
det är rätt kul för barnen då de finns karusell, hoppborg, ponnyridning och fiskdamm och mycket annat.. vi gick ner tillsammans med Monica. 
Elicia fick rida för första gången i sitt liv.. och hon verkade älska de :) leende från de att hon fick på sig hjälmen tills dess att hon gått av hästen. :) och självklart fick hon ju rida en gång till men innan den gången så gick vi runt lite och kollade.. :)
sedan mötte vi upp Lina och handlade och sedan upp till busshållplatsen vid statiol för Monica och Lina skulle åka till Eskilstuna :)
så gick vi förbi och kollade till fiskarna på vägen hem och de mådde bra och fick sig lite mat :)
när vi kom hem så var vi bara hemma en stund och sedan gick vi över till Marcus och Kenneth och höll dom sällskap under kvällen..
lite senare så kom även Linus som är Marcus kusin och Elicia var blyg en stund men sedan tyckte hon att det var jättekul och busa med honom..
Monica kom hem lite senare och när kl var runt halv 12 på natten så packade vi oss hem :) Tur att de nästan bor grannar så det inte är speciellt långt att gå ;)
  


19 maj:
vi tog en liten sovmorgon men det var inte så länge. någon timme längre än vanligt :P 
när vi hade ätit lunch runt 12 så var jag och Elicia iväg till macken och köpte glass och gick även förbi och matade fiskarna..
väl hemma så blev jag helt utråkad så jag började möblera om i vardagsrummet :)
sedan blev det att umgås med Monica och det blev ut på en promenad.. och det blev en lång promenad.. :) tog en massa foton :)
sedan gick vi upp till Monica och jag tog en kaffe.. sedan kom Kenneth hem och det blev att kolla på en film om svenska brott.. :P
knallade hem när Elicia började bli trött..
   
   


20 maj:
Jonas hörde av sig och frågade om jag ville komma över så väntade in Monica eftersom vi hade snackat om att hitta på något.. så gick vi dit och drack kaffe och snackade lite.. :)
så bestämde jag och Jonas att jag skulle komma dagen efter när jag lämnat Elicia på förskolan för att hjälpa honom att plocka ihop i lägenheten.. :)
sedan hem och laga mat och Elicia fick städa sitt rum efter det...
på kvällen somnade hon i lagom tid och jag kunde ju självklart inte sova :P



21 maj:
Gick iväg med Elicia till förskolan och efter det mötte jag upp Jonas bortanför Statoil och sedan hem till honom och röjja...
Vi blev inte helt klara men vi hann med mycket :)
sedan hämta skrutt och hem... vi åt lite och sedan så slängde jag ihop en sockerkaka och sedan gick vi över till Monica för att fika.. :) trevligt värre..
kolla på en film när Kenneth kom hem som hette 50/50 var faktiskt riktigt bra..
sedan hem och Elicia somnade på en gång :)



22 maj:
idag har jag varit nere på stan och druckit kaffe med Gabbi, kollat runt lite i affärer och träffade lite folk som man snacka med..
hämta Elicia och sedan ner på stan, köpte mjölk och sedan hem. blev mellis och sedan somnade Elicia i soffan..
Blev middag inne hos grannen Emma och hennes dotter, Fia var där också.. så det blev en helt okay kväll med trevligt sällskap och god mat...
Elicia har badat och ligger nu i sängen, vet inte om hon sover men hon är i sitt rum iaf :)

Säger så här också..
Grattis Estelle på din dopdag.. :) Och grattis till de stolta föräldrarna kronprinsessan Victoria och prins Daniel. och även till hela deras familj :)


Välkommen Theo!

i fredags föddes lilla Theo!
Grattis till de stolta föräldrarna Sarah och Andreas :)

Han var så otroligt fin :)


veckorna går

jag vet att jag är dålig på att uppdatera men det har faktiskt med datorn att göra.. jag pallar inte.. det går så segt allt... grrr..
så är det något jag önskar mig när jag fyller så är det en dator ;)


Måndag:
vaknade tidigt och insåg att min ögoninflammation hade blivit värre så jag ringde dagis och sa att Elicia blev hemma..
under dagen hände inte så mycket.. var över till Jonas och Johanna en sväng och fick bakteriedödande ögondroppar...

Tisdag:
Elicia ville ju absolut inte vara hemma så det var bara att lämna henne på dagis och jag gick ner på stan en vända.
Efter dagis när vi kom hem så hittade Elicia en sax och klippte sig... oerhört vackert måste jag säga :P



Onsdag:
Jag glömde mobilen hemma..
Blev inte så mycket att göra på eftermiddagen.. förutom att städa lite och sedan laga mat och diska då :P
Elicia slocknade på soffan 18.30 typ när hon låg och kollade på Dumbo..
Torsdag:
Då skulle Elicia och hennes dagiskompisar till badhuset så jag och Elicia gick direkt till badhuset och väntade in kompisarna hennes.. Hon tyckte det var jätteroligt att bada och speciellt med hennes kompisar.
sedan blev det fika och efter det ner och duscha, klä sig för att gå till Dagis.. Jag var med nästan hela dagen. jag åt lunch där och det var faktiskt riktigt mysigt att vara med Elicia en hel dag.. Men när det var ca 1½ timme kvar innan jag skulle hämta henne så gick jag en vända till skogshyddan och tog en cola och kollade rättegången mot breivik..
på eftermiddagen ringde jag Kenneth och bjöd in mig själv på kaffe :P haha... så Monica kom förbi här på vägen hem och sedan gick vi dit :) så det blev mat och sedan kaffe och sockerkaka som jag hade gjort.
vi kom hem vid 22..

 

Fredag:
Blev en vända ner på stan och sedan hem till Jonas och Johanna på kaffe.. Jim och Petra kom förbi också. Vädret denna dag var verkligen udda, sol, regn, sol, regn, sol, regn med åska och sol..
Hade tvättstugan också.. ikväll hade vi bestämt att äta lasange med Monica men det blev ändrat så vi hamnade hos henne och åt falukorv i ugn istället :P haha
så fick springa emellan en gång för att fixa med tvätten.
tur att de bor så nära nu :)
blev en lång kväll även denna gång... 22.30 ungefär gick vi hem och Elicia somnade nästan på en gång :)
    


Lördag:
Kulturdagen 2012 i Strängnäs!
Vi gick hem till Monica strax innan vi skulle gå ner för att jag skulle dricka kaffe och Monica skulle göra sig klar :)
Sedan hem en snabbis och hämta regnkläder och vagnen till Elicia..
blev att gå runt och kolla lite.. Träffade på tandvården och Elicia fick en påse med tandborste, en pysselbok, plåster, reflex och en bamsetidning om tandborstning och hon fick även ett äpple.jag och Monica fick en varsin påse med ett papper om tandvården, tandtråd, tuggummi, tandborste och en sån man stoppar i kundvagnar :)
Sedan blev det gå en sväng och kolla lite..
vi stannade till vid ugglan och kollade på en magdansare som hette Andrea Mörner och sedan på barnen som dansar Zumba.
Sedan var det dags för Monica att möta upp kören i Grassagården men som flyttades till Multeum.
Efter det blev det att röra sig hemåt.. Tillaga Lasange, äta och kolla film. Efter filmen ner på stan en runda igen. och då kollade vi på ett band som spelade i västerviken och sedan förbi ugglan som var tom och Elicia uppträdde lite genom att sjunga populär och dansa lite.
sedan upp till trädgårdsgatan och gå där, där hade många ritat så tog några kort på några "teckningar" och hittade sedan kritor så Elicia ritade lite. men det var bara sträck :P
in på coop och handla lite gott, popcorn, dricka och godis sedan hem till mig och kolla på film :)
   
  
dessa tre är några av dessa teckningar som fanns på trädgårdsgatan :)

Söndag:
Jag fick sovmorgon till halv 10 :) Tack Elicia!
sedan blev det kolla tv och sedan över till Jonas och Johanna... på vägen så träffade jag Eda (Monicas farmor) och då ringer Monica och hon kommer och vi går sedan till Jonas och Johanna. tog en kaffe och snackade lite.. Nu sitter vi hemma hos mig och Elicia och kollar film.

veckan

Valborgskvällen var väldigt trevlig.
Blev att jag, Monica, Elicia och Marcus gick ner och kollade på majbrasan vid kyrkan.
där träffade vi på Eric och Ellinore.
Matte G sjöng i kören och det brann utav bara fan :P
haha, Elicia tyckte iaf att det var läskigt så fick förklara för henne att brasan var under kontroll och att man släcker den elden med vatten om något går snett..
på väg hem så såg vi en brandbil och sedan somnade Elicia i vagnen :)
 

Tisdagen blev en film och skogsdag med Monica..
först film och sedan skogen och då träffade vi inte på några älgar eller rådjur utan på små skalbaggar. men djur som djur liksom..


Onsdag lämnade jag Elicia på förskolan och gick till tandläkaren för att få en tid. och det fick jag naturligtvis dagen efter.

torsdag så var det till tandläkaren för en undersökning för att kunna lämna in kostnadsförslag till Socialen. Har ju börjat få tandvärk och då är det lika bra att ta tag i det så fort som möjligt.

Fredag:
blev en lugn hemma dag både jag och Elicia var väldigt trötta tror jag för hon somnade vid 14 tiden, jag en timme senare och 17.30 vaknade vi båda två.
så in i duschen fort som fan för att dra iväg på middag.
Men första middagen blev ändrad men då ringde Monica och sa att vi kunde komma över på Tacoinflyttnings middag..
kvällen var verkligen kanon. Elicia fick leka med sin fantasi och det blev mycket skratt och snack under kvällen med goa människor. :)

Lördag:
hände inte så mycket... var över till Jonas och Johanna en stund. snacka lite skit och drack te :)
sedan blev det ner till stan och sedan hem och äta middag och kolla lite tv innan läggdags..

Söndag (idag): vaknade jag av att Elicia pratade.. då hade hon åter igen gått ut med saker i trappen. Medan jag sov för jag hade ju glömt att låsa överlåset... funderar starkt på att kolla var man kan köpa sådan där kedja man sätter på dörren..
vet att det fanns på våran dörr när jag var liten och det verkade ju funka :P tills jag nådde upp till kedjan men då var jag ju tonåring ;)
sedan blev det ner på stan och träffa Monica och Lina.. en glass på ugglans och sedan till lekparken en stund.. sedan tog vi oss en promenad i hamnen och bort till tosteröbron.