RSS 2.0

Choo choo

Har nyss ringt till Örebro och berättat att mensen nu har startat. Den 8 februari så börjar jag med ägglossningstest. 



Världens bästa gudson

Idag har världen bästa gudson dopdag. 
Måste ju nästan skicka en present på posten. ❤️

Bild från när han var hos oss i somras. 

Grattis lilla gubben på din dopdag ❤️

Gynundersökning

Kl 8 i morse var jag på undersökningen och det såg bra ut. Inga cystor eller något annat konstigt. Såg helt enkelt ut som det skulle. 

Vilket betyder att allt är i sin ordning så insättning kommer ske. När vet jag ju inte ännu. Men de får ni veta. 



Bokat gynundersökning

Nu har jag bokat in gynundersökning och det är alltså så nära så det är i morgon bitti. :D
Men det är endast för att jag vet att min mens kan komma tidigast på torsdag/fredag. Och Örebro ville att jag skulle göra den snarast så jag kan ringa samma dag som mensen startar för att boka tid för insättning av emryot.
 
Snart är vi där också.. 
 
 
 

Tortellini med kyckling och champinjoner

Krämig tortellini med kyckling och champinjoner
 
Detta var så gott. Igår när vi var på Ica så hade de fått igång smakprovs delen igen och det är ju helt underbart! Så vi valde att ta receptet och köpa ingredienserna för att göra maten idag. 
 
Här har ni receptet om ni vill prova denna! 
 

Samtal från Örebro

 
Vet ni vad? Idag kom samtalet som vi väntat på. Av de 9 ägg som donerades så blev de 6 embryon. Som de nu har fryst ner. Så med det sagt så har vi 6 försök till att få bli föräldrar. 
 
Så på måndag morgon ska jag ringa till Kvinnohälsan för att boka in en gynunderökning (stängt imorgon och tiden för att ringa är slut för idag). Hoppas på en snabb tid för då blir insättningen redan när min kommande mens är klar. 
 
Så förhoppningsvis är 2022 året vi blir föräldrar. 

Teaterstart

Yea.. Nu har en del av teatergruppen haft och blivit friska från Covid. Så idag blir första mötet efter juluppehållet. 
 
Blev en lyckad första träff och vi gick igenom lite saker innan vi startade upp med rep av manus och vi avslutade med improvisation







Nattligt besök från andra sidan

Ja, alltså i natt vaknade jag vid 1 av att det prasslade som av en plastpåse. Jag låg med ansiktet från fönstret och när jag vänder på mig efter att ha studerat rummet så slutar det tvärt. 
 
Jättemärkligt. Jag lovar. Jag gick upp på toa och insåg att jaha nu kommer inte jag kunna sova nå mer för jag kände mig utvilad. 
Sätter mig i soffan och börjar glo på film. 
 
När Elicia sen vaknar så berättar jag om detta för henne och går sedan och fixar lite och kommer då på att jag hade en katt (Putte) som älskade plast.. all sorts plast gillade han att både leka med och göra hål i. Så jag tror att han var på besök i natt bara för att. Vad skulle de annars ha varit? 
 
 
Vad har jag mer gjort idag. Kollat på Beck, handlat mat och fixat och donat med annat. 
Men nu är det faktiskt dags för sängen. 
Och hoppas på mer besök. Men denna gång får de gärna låta bli att väcka mig. 
 
Idag blir de utan bild 😉🤣

Dagen då!

Ja vad har jag gjort idag. 
Har diskat och lagat mat. Sen har jag spenderat många timmar till att kolla på Beck. 1 och 2 hade jag sett så fortsatte från 3 och började med nr 7. Men stängde av för att gå och lägga mig. 

Imorgon blir de skola för Elicia! Som hon längtat. Så hoppas på en bra natt då hon har kommit in i tonårs sömnen. Hahaha.. förhoppningsvis så somnar hon snart. Men för säkerhets skull så går jag upp kl 6 imorgon så jag vet att hon kommer upp och till skolan. 


Bjuder på denna fina bild på Elicia och Conrad. När vi var på Nynäs julmarknad. 

Äggen är befruktade

Yea, Idag ringde de från labbet för att berätta att de donerade äggen är befruktade. Nu blir väntan till att se om de fortsätter åt rätt håll. Jag menar mina ägg blev ju befruktade också, men sen tog de stopp. Jag hoppas innerligt att de blir något denna gång. Vi har kämpat så länge och hoppats så länge. Men de känns som om detta är vårat år. 
 
Äggdonator | ReproGenesis - Reproductive medicine clinic
 
Bilden tagen från google. på reprogenesis hemsida. 

4h och 16 min

Ja, så många timmar spenderade vi i bilen idag. Började bilresan mot Örebro kl 04.45 och då var de för att Fredrik skulle lämna spermier och jag träffa sköterskan för info osv. 
 
Elicia fick följa med idag eftersom hon var sjukanmäld och jag ville inte lämna henne hemma själv. 
Hon är ju frisk nu, men jag är ju en sådan förälder som håller henne hemma några extra dagar för att se att de inte blir något bakslag eller att hon smittar någon om smitta finns kvar. 
Men hon stannade kvar nere under tiden och väntade, för mig gick det fort. Tog emot 2 papper varav de ena ska med tillbaka när de är dags för insättning om det blir av, då Fredrik inte får vara med pga pandemin så är det ett papper han ska fylla i om att han godkänner att han är pappa till barnet. 
 
När vi var klara så åkte vi till OK för att få frukost, innan vi åkte hemåt. 
 
Vi var hemma till 10.15 ungefär. 
 
Sen spenderades dagen i sängen en sväng. Åt middag och hängde med Kongs i hans stream. 🙂
 
 
Bilden togs imorse när månen var äggformad mot fullmåne hållet. Men bilden blev ju inge bra. Hade ju bara mobilen med mig denna gång. 
 

covid? dag 9.

Neee, jag är frisk. Inga symtom kvar. 
Elicia är frisk också. Men vi avvaktar veckan ut för säkerhets skull. Fredrik är frisk och ha varit frisk sen igår, men även där så höll han sig hemma. 

Imorgon blir de till Örebro. Fredrik ska dit och lämna sperma inför äggdonationen. Läkarna har godkänt. Jag och Elicia följer med mest för att de är 2 h i bilen. Och han vill inte åka själv, vilket jag förstår. Tråkigt att åka så långt själv kanske. 

En annan sak är att idag kom våra nya almanackor. Jag har bara bild på min egna. 


Och ni skulle sett himlen ikväll. 


Allt för idag. Godnatt! 

covid dag 8

Smak och lukt är åter! Så middagen idag smakade fruktansvärt gott!! 
Är nästan helt återställd nu 🥳

Yay! Snorig mest nu och hostar väl ibland. Men jag klarade covid med. 

Frågan är ju bara hur sjuk jag hade varit om jag inte hade tagit vaccin dos 1 och 2. 

Men till helgen är jag nog frisk. Men stannar hemma i några extra dagar. Elicia är sjukanmäld denna vecka. Får se om de behövs fler dagar. 




Covid dag 7

Jag är ännu inte frisk. Snorig som få. Ingen lukt eller smak. Middagen smakade ingenting. Känner i stort sätt om de är sött, surt, starkt eller salt. 




Skolstart för Elicia

Ja, idag skulle hon ha börjat skolan igen efter ett härligt jullov - iallafall till covid kom och ville att vi skulle bli sjuka. 

Så hur har vi spenderat dagen? 
Vi kollade på film på förmiddagen, jag gick och la mig efter lunch och sov fram till 16-17 tiden. Har kollat på några avsnitt av Mysteries of the museum (tror jag den heter).
Just nu sitter jag och lyssnar på Söndagsmysteriet. En podd som finns att hitta på Spotify. Avsnittet jag lyssnar på nu handlar om Skinwalker Ranch. 



covid dag 6

Har varit en lång dag. Somnade i morse och när jag vaknade var jag helt död i halsen. Så mycket snö i näsan så jag troligen andats via munnen när jag sov. 

Så de första jag säger till Fredrik är att han måste se till så vi får nässpray och strepsils. Jag gör iordning te för att styra upp halsen så den inte ska göra så ont. 

Jag och Elicia har kollat på film. Vi käkade middag och nu under kvällen har mitt smak och luktsinne försvunnit. Ja så vad jag äter och dricker nu spelar typ ingen roll alltså. Skulle nog faktiskt kunna äta de jag absolut inte tycker om just nu. Hahaha.. 

Nu ska jag fixa en kopp te och sedan försöka sova. Denna natt kommer de nog blir lättare iallafall. ❤️



covid dag 5

Ja idag har de varit helt okej. Ingen smärta endast hosta och snorigt värre. 

Vi har gjort en del i hemmet. Elicia hjälpte vi möblera om och sätta upp ledlights på väggen. Satt inne hos henne i några timmar medans hon städade en del i rummet. Hon ville ha sällskap. 

Annars har de mest blivit kollat serie och ta de lugnt. ☺️



covid-19 dag 4


Idag har nog varit värsta dagen ändå. Har haft så sjukt ont i ryggen så har inte kunnat sitta längre stunder. Gå, stå och att ligga ner har inte varit några problem alls. Men att gå och stå en hel dag känns överskattat så dagen har jag spenderat i sängen med serier. Bara suttit när jag ätit och varit på toa i stort sätt. 

Sen en annan sak! Bara för att man vaccinerat sig så finns chansen att du blir smittad så läs detta ovanför på bilden och gör som de står. Stanna hemma. Har du inte möjlighet att testa dig genom att ta dig till en plats där de utförs. Beställ då hem ett test för detta! Gå inte ut! Rör dig inte bland folk! Hur svårt ska de vara? 

Nu tycker jag att detta virus ska lämna oss! För värken idag har varit värre än min mensvärk! Varit värre än äggplock och helt klart värre än förlossning. Fast de e klart. Vid äggplock och förlossning hade jag smärtlindring. Men ändå. 

Jag sover när jag kan, äter när jag kan. Typ så funkar min kropp just nu. 



covid-19 dag 3

Sovit nästintill hela dagen. Varit vaken kortare stunder, ont i kroppen är ett faktum. Snorig och hostig. Idag har jag börjat hosta upp slem. 

Fick samtalet idag från Örebro och där skulle de göras ett nytt ultraljud på donatorn samt att sköterskan skulle prata med läkaren för och se hur vi gör. Donatorn kommer troligen gå till någon annan. Men ja vad ska vi göra. Vi har covid och ska hålla oss hemma. 



covid-19

Ja, Fredrik testade sig och i onsdags fick han besked! Positivt covidtest. Tack och bock. Så nu ligger även jag med vidriga symptom som ont i kroppen, halsont, täppt näsa, ingen feber än enligt tempen, fryser och svettas om vartannat. 

Ja men varför ska ett nytt år bara komma med positiva saker när de kan komma en negativ och slå undan de positiva. 

Senare idag ringer sköterskan från Örebro och vi måste meddela att vi är covidsjuka. Tidigast måndag skulle ju Fredrik lämna spermier. Men vi lägger väl den saken på framtiden. Skit corona och komma och förstöra nu!! 

Ska försöka sova, men de funkar nog inte. 

Vi har en äggdonator! 😍

Precis som rubriken lyder! 
 
Vi har en äggdonator och på fredag ringer de igen för att berätta när Fredrik ska dit för att lämna spermier! 
 
Yea, sen är de bara att vänta på gynundersökning, ägglossning och mens och sen är vi igång. 
 
Så går allt som det ska så blir vi föräldrar i år. :) 
 
 
Denna lilla donnan ser fram emot detta spännande äventyr till att bli storasyster. Men hon vet också att det är sista försöket och om det inte blir något så får de vara. 
 
 

Återblick 2021

Årets sämsta: När jag upptäckte en knöl i vänster bröst. Samt att jag varit fruktansvärt dålig på att uppdatera bloggen. 
 
Årets sorg: Många har avlidit detta år av någon orsak och jag nämnar endast de som haft en speciell plats i mitt liv. Robin (kusinen), Margareth Weivers (Tant Berg), Tord Peterson (Änglagård), Christopher Plummer (Sounds of music), Birgitta Rasmusson (Sveriges kakdrottning), Prins Philip, hertig av Edinburgh, Svante Turesson (Karl Bertil Johnsson 14 år), Peps Persson (Oh boy), Einar (rapartist), Oliver Lofteen (Åke i Bert Ljung), Tomas Norström (Pistvakt, Lasse-Majas Detektivbyrå), Anne Rice (författare) samt elefanten Prince på Kolmården <3
 
Årets Crazy: Digitala invigningen av Laxtons hemsökta museum.
 
Årets museum: Laxtons musuem digitalt, Siljansfors Skogsmuseum.
 
Årets djurpark: Kolmården, Orsa Rovdjurspark samt Långshyttans Älgpark. 
 
Årets nöjespark: ---
 
Årets första: Vi var ut på en seglarhelg tillsammans med svärfar. Örn-safari kan man verkligen kalla det. Så mysigt.
 
Årets teatrar: Nyköpings gästabud, Digital Oxelörevy, Bamse på kolmården samt Djungelboken.
 
Årets mysigaste: Helt klart när vi hade gudsonen William en helg och besökte lekparker samt Kolmården. 
 
Årets kryssning: Spökjakt kryssningen med Monica.
 
Årets kändismöten: Spökjaktteamet - Jocke, Jonna, Danjal, Johanna, Laxton grabbarna Tony och Niklas samt Johan och även Andreas Österlund. 
 
Årets kortare resor: Strängnäs och Mariefred
 
Årets semester: Dalarna
 
Årets biobesök:  ----
 
Årets marknader: Nynäs julmarknad, Östermalma julmarknad och Oxelö julmarknad.
 
Årets bästa: Måste ju vara när vi hade närkontakt med ekorren på campingen i Dalarna, när vi fick mata och den mysiga kalven vi mötte på,  klappa älgarna på Långhyttans älgpark samt när jag fick svar om knölen och det inte var cancer. 
 
 
 
 
Bjuder på bilden på ekorren, kalven och en av älgbebisarna från resan till Dalarna.
 
Önskar er alla ett nytt härligt år. Hoppas det är med er som ni vill och att detta året blir till det bästa året på länge. Och jag lovar att jag kanske kommer bli bättre på att uppdatera. Tappade fokuset och orkade helt enkelt inte skriva. Puss på er :D

Året har just börjat :D

Och med det sagt så kommer det nog hända en massa positivt i år. Vad de blir får ni läsa under året förhoppningsvis. :) Men här komma första delen av något som jag faktiskt inte såg komma! Hahaha
 
 
 
 
2022 har just börjat och idag har jag pratat med fertilitetsavdelningen i Örebro. Hon som ringde hade några frågor om vi var redo för äggdonation inom kort om de skulle bli möjligt. Imorgon skulle hon ha möte med läkaren och sedan skulle hon ringa igen. Here we goo 2022 :D
 
Körkort ska tas och företaget ska startas. 
Detta är mitt år :D