RSS 2.0

Thaimassage

 

Medicinsk thaimassage uppstod för över 2500 år sedan och har utvecklats till sin egen form. Utgående från de två äldre formerna av Kinesisk medicin och Indisk ayurvedisk medicinsk tradition.

Hela kroppen hänger samman och därför vill de säga att värk och spänning på en viss del i kroppen kan vara symtom på en annan del i kroppen, som blivit överbelastad och som fått ett kroniskt tillstånd och yttrar sig som värk och spänningar i kroppen.

Medicinsk thaimassage strävar efter att förebygga, lösa och återställa dessa tillstånd, alltså få muskler att återgå till normalt viloläge, då förebyggs värk och spänningstillståndet.

Massagen bygger på en mycket gammal beprövad visdom vilket ger dig en upplevelse som ger energi. Upplevelsen beskrivs ofta som ett yogapass utan ansträngning. Det är massören som stretchar din kropp och hjälper dig att frigöra stress och spänning, samt öka rörlighet och blodcirkulation vilket leder till välbefinnande.

Under massagen får hela kroppen stretchning och massage, från tår till fingrar. Upplevelsen är lustfylld och innehåller inslag av akupressur och zonterapi som gör att massa energi når till alla delarna i kroppen.

Du kan be om en mjukare behandling, för oftast har du träningsvärk efteråt som om du utfört ett hårt träningspass. För en ordentlig genomgång av kroppen rekommenderas 2 timmar lång massage.

Det är bra att regelbundet gå på thaimassage, men även om du bara går en gång så får du bra med energi efteråt som räcker ett tag framåt. Genom effektiv avslappning får du energi som räcker länge och till annat som tar energi.

Fördelarna med Thaimassage

  • Den traditionella massagen från Thailand är en speciell helkroppsbehandling som syftar till att främja en persons välbefinnande. Massagen ger en hel del fördelar, så därför rekommenderas denna behandling varmt.

  • Bortsett från det faktum att massagen gör att man känner sig mindre stressad så utvecklar den också en persons uthållighet och energinivå, vilket gör att man t.ex. orkar göra produktiva aktiviteter under hela dagen.

  • Om man kontinuerligt utövar denna speciella massage så ökar blodcirkulationen, vilket i sin tur, hjälper till att sänka blodtrycket. Utöver muskelavslappning förbättrar man även en persons rörlighet samt förbättrar andningen.

  • Massagen hjälper också kroppen att rena sig från olika gifter och den stärker immunförsvaret. Som en effekt, blir individen mindre mottaglig för olika typer av sjukdomar.

  • Thaimassage ger inte bara fysiska hälsofördelar. Den hjälper en att skapa ett tydligt och lugnt sinne genom att man rensar ut alla de negativa faktorer som har ackumulerats i kroppen. Med hjälp av den nedvarvning som massagen ger uppnår man även en emotionell balans och mental klarhet.


Thaimassage kostar någonstans mellan 200-1000 kr beroende på var du går och hur lång tid du vill boka.

 
Detta var det senaste arbetet som jag och en till gjorde. Dock hade jag hittat nästan all fakta innan personen i fråga hängde på pga att de blev för svårt att hitta fakta om det han valt. och ingen höll på med detta i närheten för att kunna få en intervju så han frågade om han kunde få vara i grupp med mig. Jag själv tycker det är helt okej att ha någon att bolla ideer med när de kommer till bilder osv  
 
Så bilden högst upp har han faktiskt gjort :) och et blev vårat informationsblad till resten i klassen :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback