RSS 2.0

Kolmården

Knallade först till lodjurens hägn är vi möttes av ett lipande lo 😛
Sen förbi klapphagen där får och getter finns. Där tränade 2 i från årets kullar på parning. Vi kappade en get som ville ha lite kärlek de andra höll sig borta och åt. Björnen var nästa anhalt och de höll på att para sig med. Jaha! Vad händer? Honan sa ifrån och de var snart över. Ja, går man på djurpark på våren så kan man få se sådant. Bara gilla läget. Efter björnarna var de lite andra djur vi tittade på. Ungarna är ju helt klart sötast. 
Vi kom till Jättehavsörnrna som är ett nytt tillskott på kolmården Sedan var de dags för tapirer och nanduer och de djur som bor tillsammans där. Snöleoparderna låg och myste och röda pandorna blev sedan tillbaka till snöleoparderna för att fika. När vi fikat klart så gick vi tillbaka till hägnet med röda pandorna och fick då se den klolösa uttern. Sjukt söt. 
Förbi tigrar som solade och vildhundar som sov. 
Kommer till sälar och sjöbjörnar där en guide står och berättar om dessa djur. Då tycker sjöbjörnshanen att de är dags att para sig med en av sina 6 honor. När vi hört färdigt och började gå därifrån så gick vi till Safari delen och åkte gondolen genom safari. Krockade nästan med en giraff som var påväg mot vårat håll, dock så hann den undan så vi hade den bredvid gondolen. Häftigt. De flesta djuren låg och sov, vilade eller idisslade. Efter Safarituren gick vi förbi aporna och Enzo ville absolut inte vara med på bild. Kolla bilderna nedan så förstår ni. En riktig surskalle. 
Savannen, elefanter, surikater och öknen passerade vi innan valde att äta lunch. Och då fick vi gå förbi örnar, tigrar och vildhundarna igen. Men denna gång så var vildhundarna vakna så tog lite bilder på dom. Vid Wildfire så träffade Elicia en klasskompis som hon visste skulle dit. Pratade lite innan vi gick och åt på Reef- burgers. 
Efter lunchen så blev de Safari igen för att vila magen i ca 30 min. Förbi apor och savann. Då hade lilla elefantungen Prince fått komma ut så vi kunde se lilla miraklet. Vi såg sedan flodsvin som vi hade missat gången innan. Så söta! 
Vi gick till Bamses värld, vinkade till Lille-Skutt, fotade Skalman och Bamse och handlade godis i Katta-Los goisaffär innan vi vandrade vidare mot utgången så tog Elicia en selfie med Vargen. 
Järven har ju tagit över vargens hägn men vi fick ingen skymt av den. Vi handlade dricka, 2 gosedjur i form av en älg (till mig) och en röd panda (till Elicia) innan vi avslutade dagen på Kolmården och gick till bilen för att åka hem. 
 
Tack Kolmården för ert engagemang att öppna omsorgsfullt! Ni är grymma även om en del besökare är lite smått respektlösa och inte fattar avståndshållningen. 
 
Här kommer alla ca 220 bilder som togs. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback