RSS 2.0

Dags för foto och meditation

Efter den gångna veckan behövde jag denna soliga dag meditera och fota. 
Figge ville fiska så det blev ju perfekt. 
 
Vi tog bilen till Femöre och med fullmundering för både han och mig så blev de några timmar där. 
Meditera är skönt för själen och det behövdes verkligen. 
 
Fota är något jag älskar att göra. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Norrsken sas det

 
 
Bilderna blev ju relativt coola även om inget Norrsken syntes. Jag ska få kort på det någongång!! Så enkelt är det. 

Sov gott faster Karina

Idag avled min faster. Min faster som har stått mig nära. Som stått Elicia nära sen hon föddes. Idag blev allt så tomt. Jag är tom. Jag har inga tårar. Jag bara tänker. 
 
För 6 år sedan fick du en stroke, en stroke som förändrade ditt liv helt. En stroke som förlamade dig på ena sidan och gjorde att du inte kunde prata. Som gjorde dig frustrerad för att allt blev så svårt, vi förstod inte vad du ville för du kunde inte säga det. Vi försökte förstå. Nu har du fått frid och slipper smärta, frustation och vara fri. 
 
Minnena är så många och jag kommer att dela med mig av dessa här i bloggen, men inte just nu! 
 
Har letat och letat efter bilder på datorn. Kom på att jag hade ett fint kort på Karina och Elicia som jag nu delar här som min farbror har tagit.
 
 

Uppföljning på vc då..

Kissnödig efter natten men jag tog mig ner till vc och lämnade urinprov och gissa om det var skönt att tömma blåsan?? Herregud! 
 
Träffade läkare som frågade en massa frågor. Fick göra en ny provtagning. 
Och sedan träffa läkare igen som ville skicka mig till akuten för mitt blodsocker låg väldigt för högt. 
Han sa att jag troligen kommer bli inlagd osv. Så med de i tankarna gick jag hem, plockade ihop en väska med de jag troligen skulle behöva som laddare och hygienartiklar och tog bussen till akuten. 
 
Kom in på akuten och väntade och när jag väl fick komma in tog de puls, blodtryck och nya prover, de satte en infart på en gång. Sjuksköterskorna som tog emot mig var jättehärliga. Hon som tog de mesta av allt som skulle tas frågade om jag var sjukhusrädd. Vilket jag inte är. Men vi hade rätt roligt med. Pennan hon skulle skriva med gick i flera delar. Hennes kollega kom in en sväng och en alvedonkarta flög från hennes ficka och ner under britsen. Ja, men varför ha tråkigt på jobbet. 
 
Sen kom jag till ett rum och fick vänta... och vänta... Men de gjorde mig inget. Hade ju älgvandringen att kolla på, lugn och ro. dock kom läkaren in båda gångerna som älgarna simmade över älven. Haha. tur att man kan se i efterhand. 
 
Läkaren sa att pulsen var bra efter en stunds väntan och även blodtrycket. Konstigt. Först uppskrämd av läkaren på vc och sedan gå från bussen till akuten. Klart som fan att puls och blodtryck var förändrat när jag kom till akuten. 
 
Väntade i ca 2h innan läkaren kom in och då fick jag veta att jag har diabetes typ 2. Hon skulle skicka in kollegor för att ta nytt blodtryck och puls innan jag fick gå samt ta bort infarten, sen skulle läkaren komma tillbaka och förklara medicin osv. :) 
 
En sköterska kom in tog blodtryck och puls och gick.. Så när läkaren kom tillbaka så gav hon mig all info jag behövde och tog själv bort infarten. 

Herregud vilken förmiddag och lunch de blev. 
 
Jag gick till träffen då vi ändå skulle ha teaterträff och de kändes onödigt att åka hem och sen tillbaka igen. sparade faktiskt 66kr på det ;) 
 

Provtagning inför Hälsokontroll

Gick ner till VC så tidigt som möjligt för att göra provtagningen då jag fått fasta och jag var hungrig. Ville få de gjort så jag kunde gå hem och äta frukost. 
Provtagningen gick strålande. 
 
Senare på eftermiddagen ringde VC och sa att de ville att jag skulle komma ner imorgon igen för nya prover samt urinprov. Ehm, jaha?? 
 
 

Borttappade nycklar

Skrev ett inlägg på fb i en grupp för Oxelösund och kollade om någon hade hittat en nyckelknippa borta på Ramdalen. 
Och mycket riktigt var så fallet och dessa var inlämnade på badhuset, men de kunde ju vara någon annans nyckel. Men på hennes är de ett band med Wildfire från Kolmården.
 
Tog en promenad dit och passade på att fota lite blommor på vägen. 
 
Men jag hade rätt, de var hennes nycklar och då hade hon minne av att de var hemma. Men efter att ha letat igenom hela lägenheten och de inte hittades så gjorde jag detta Fb inlägg för att se om någon hittat dom. 
 
Smart val av mig antar jag.